Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η έλλειψη καυσίμων στην Κυπαρισσία είναι είδηση, στα Φιλιατρά είναι καθημερινότητα

Με έκπληξη διάβασα στο Radio 936 την είδηση ότι "Κινδύνεψαν να μείνουν χωρίς καύσιμα τα απορριμματοφόρα της Δ.Ε. Κυπαρισσίας".
Έσπευσε ο επιτετραμένος των οικονομικών του Δήμου να κόψει εντάλματα πληρωμής για να ......

προμηθευτούν τα απορριμματοφόρα καύσιμα και να βγουν για συλλογή σκουπιδιών.
Βέβαια την ίδια ευαισθησία από πλευράς του επιτετραμμένου δεν την είδαμε στα Φιλιατρά τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2013 όπου τα καύσιμα τα εβαζαν απο την τσέπη τους οι Τοπικοί άρχοντες κ.κ. Πούλος και Στάμος.

Το δημοσίευμα από το radio 936 λοιπόν αναφέρει:
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της Δημοτικής αρχής να είναι το θέμα της εβδομάδας αλλά ο Δήμος δεν μας αφήνει ποτέ χωρίς ειδήσεις. Αιτία αυτή την φορά τα...σκουπίδια που παραμένουν στους δρόμους της πόλης.
Αιτία αυτή την φορά τα...σκουπίδια που παραμένουν στους δρόμους της πόλης.
Σοβαρό ζήτημα δημιουργήθηκε με τα καύσιμα στα απορριμματοφόρα της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, τα οποία κινδύνεψαν να μην κινηθούν και να συγκεντρώσουν τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους καθώς τα ρεζερβουάρ ήταν στο ναδίρ!

Αυτό συνέβη διότι ο πρατηριούχος στον οποίο κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας καυσίμων δεν παρέχει πίστωση στο Δήμο δεδομένου ότι οφείλονται οφειλές από το 2012 που δεν έχουν πληρωθεί..
Τελικά σήμερα Τετάρτη κόπηκαν τα απαιτούμενα εντάλματα πληρωμής προκειμένου ο πρατηριούχος να εισπράξει μέρος των οφειλών του και να παρέχει καύσιμα ώστε να κινηθούν τα απορριμματοφόρα για όλη την περιοχή.
Τελικά η άρνηση του πρατηριούχου της Κυπαρισσίας να μην δώσει καύσιμα έκανε τον Δήμο και φυσικά τον επιτετραμμένο των οικονομικών να κάνει τα αδύνατα δυνατά να κόψει εντάλματα πληρωμής για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα και να μην βρομίσει η Κυπαρισσία. Κάτι το οποίο δεν κάνει για άλλες δημοτικές ενότητες ΠΛΗΝ της Κυπαρισσίας.
Γιατί δεν έκανε αυτό που έκαναν και ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Μπάμπης Στάμος????
Να πληρώσει από την τσέπη του 50άρικα για καύσιμα αλλά έσπευσε να κόψει εντάλματα? Λεφτά για άλλες πόλεις δεν έχει για την Κυπαρισσία δηλαδή βρίσκει.

Φυσικά την ίδια ευαισθησία από τον οικονομικό επιτετραμμένο του Δήμου Τριφυλίας δεν είδαμε και για τα Φιλιατρά όπου ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Στάμος ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΠΙ 40 ΜΕ 50 ΜΕΡΕΣ. Αν όχι και περισσότερο δηλαδή.

Θυμίζουμε το ρεπορτάζ (κλίκ εδώ) για τα σκουπίδια που είχαμε κάνει τον Απρίλιο του 2013 στο οποίο είχαμε φιλοξενήσει video με συνέντευξη (κλίκ εδώ) του Αντιδημάρχου Φιλιατρών Αναστάσιου Πούλου ο οποίος μας είχε αποκαλύψει ότι η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών είναι χωρίς καύσιμα επί 45 μέρες -τότε- και τότε στο video της συνέντευξης απέφυγε να μας αποκαλύψει ότι τα χρήματα που δίνονταν για καύσιμα έβγαιναν από την τσέπη του κ. Πούλου και του κ. Στάμου.
Όχι όμως ότι εμείς δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Στην τελική δεν είναι ΜΟΝΟ η Κυπαρισσία που έχει ανάγκες κ. Σαμπαζιώτη.

Πατήστε τους μπλε συνδέσμους στο κείμενο και διαβάστε το τότε ρεπορτάζ και δείτε και το video με την τότε συνέντευξη με τον κ. Πούλο.

4 σχόλια:

  1. Η Κυπαρισσία αγαπητέ εισπράττει ΕΣΟΔΑ και αν θελεις να πας στον Δήμο να δεις.Τα Φιλιατρά ούτε το ένα τρίτο δεν εισπράττουν.
    Γι αυτό η Κυπαρισσία έχει και απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τις Βρυξέλλες.... Ενα χωριό είστε πλέον..

      Διαγραφή
  2. ti pa napi kyp ari cia ke prasina aloga kalikrati de legate me tin edra eki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Τ.Π. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.