Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Ικανοποιημένο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίηση του, για την εξαγγελία και την προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας, για μείωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13% από 1η Αυγούστου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ουσιαστικά αποτελεί αναπτυξιακό μέτρο που θα οδηγήσει στη ........

μείωση της ανεργίας, στην τόνωση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Εφ’ όσον μετά την εφαρμογή του μέτρου τα έσοδα από τον ΦΠΑ εστίασης, εξελιχθούν θετικά, πρέπει να παραμείνει στο 13% και ταυτόχρονα να εξεταστούν μειώσεις σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καλεί τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να φροντίσουν ώστε η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% να περάσει στο σύνολο της στις τελικές τιμές των προϊόντων, δηλαδή στους καταναλωτές.

Επειδή, για το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στην εφαρμογή του, κρίνεται η αξιοπιστία ολόκληρου του κλάδου της εστίασης.
Σαν Επιμελητήριο προτείνουμε την προσπάθεια καθιέρωσης ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο αυτόν που ισχύει στις ανταγωνίστριες χώρες.

Πιστεύουμε στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Χώρα και αναμένουμε στο αίτημα μας που αφορά τα ΠΥΡΟΔΑΝΕΙΑ την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.