Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου ,της Περιφερικής Ένωσής Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης καταφέραμε την τροποποίηση της διάταξης που αφορά την διαθεσιμότητα των γονέων τριών τέκνων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα .Συγκεκριμένα ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης (Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)ανέφερα τα εξής:..........

΄΄...Θα ήθελα να καταθέσω κάποιες τελευταίες νομοτεχνικές βελτιώσεις η σημαντικότερη εκ των οποίων αφορά ένα αίτημα το οποίο κατατέθηκε από αρκετούς συναδέλφους, αρκετών κομμάτων σχετικά με την ενδεχόμενη δυνατότητα να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από την διαδικασία της διαθεσιμότητας.
Κατά συνέπεια, το Υπουργείο ανταποκρινόμενο σε αυτό το αίτημα προσθέτει στην παράγραφο 2 του άρθρου 99 την εξής φράση: «Οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα. Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται εισοδηματικά και άλλα κριτήρια καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης»΄΄.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβούλιο που έστω και την ύστατη ώρα έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης σε μια κοινωνική ομάδα που το 35% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γερασμένη στο κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.