Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

1ο Διήμερο αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων

Λίγες μέρες πριν το 10ο Τακτικό Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ που θα διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί στη Νέδα και τα Πλατάνια το Πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το διήμερο πρόγραμμα ....

περιλαμβάνει, το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πέρασμα της Νέδας, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι απανταχού Μεσσήνιοι νέοι με ένα κομμάτι της ομορφιάς της φύσης της ιδιαίτερης πατρίδας όπως είναι το ποτάμι της Νέδας. Σημείο συνάντησης όσων επιθυμούν να συμμετέχουν θα είναι στις 10.00 πμ, τα Πλατάνια. Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνουν το καλωσόρισμα και οι χαιρετισμοί από όλους τους Μεσσηνίους στο Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου. Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας και το ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα τελειώσει με δημοτικά τραγούδια από το παραδοσιακό συγκρότημα του Λεωνίδα Παπακώστα.

Οι οργανωτές θα φιλοξενήσουν όσους παραβρίσκονται με παραδοσιακά φαγητά.
Σημειολογικά, το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ γίνεται σε ένα μέρος που αντιπροσωπεύει το ελληνικό πνεύμα, τα Πλατάνια, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων απαιτούν τη μέγιστη προσπάθεια, προικισμένο από την ομορφιά της Μεσσηνιακής φύσης με το μοναδικό σε ομορφιά ποτάμι της Νέδας, σε ένα θέατρο προσφορά αγάπης ενός Μεσσήνιου, του Κώστα Αρνόκουρου, ο οποίος αν και μεγαλούργησε στην επαγγελματική του ζωή δεν λησμόνησε την ιδιαίτερη πατρίδα και πραγματοποιείται με το μοναδικό στοιχείο της ελληνικής φυλής τη ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους Μεσσήνιους της διασποράς και αυτούς που διαβιούν στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους Μεσσήνιους που κατοικούν στη Μεσσηνία με στόχο τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την καταγραφή των στοιχείων που τους ενώνουν μέσα από μια ελεύθερη διατύπωση απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των Μεσσηνίων που ζουν σε διαφορετικά πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα προκειμένου να γίνει ανάδειξη ωφέλιμων δράσεων από την μια περιοχή στις άλλες, προς όφελος των Μεσσηνιακών κοινωνιών.

Το αντάμωμα γίνεται με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας και των πολιτιστικών Συλλόγων των Πλατανίων, Σιδηροκαστριτών, Φίλων Νέδας, Αυλωνιτών, Ελαίας, Πτέρης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.