Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μήνυμα αναγνώστη για το κοινωνικά ανάλγητο κράτος

Είμαι 68 ετών, συνταξιούχος του Δημοσίου. Τυχαίνει να είμαι τυχερός γιατί έχω ακόμα τους γονείς μου, ηλικίας 202 ετών! (και οι δύο μαζί) με σώας, στο ακέραιο, τας φρένας, αλλά ανήμπορους να εξυπηρετηθούν μόνοι τους και ως εκ τούτου χρήζουν φροντίδας σε 24ωρη βάση.

Γεννηθέντες και οι δύο το........

1912 σε ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας γνωρίζονται από νήπια, είναι παντρεμένοι και ζουν αχώριστα 72 χρόνια.
Ο πατέρας μου πολέμησε στην Αλβανία, πιάστηκε αιχμάλωτος το ’41 στο Καλπάκι και οδηγήθηκε για ένα διάστημα στην Ιταλία και η μοναδική του αμοιβή!, ήταν τα κρυοπαγήματα από τα οποία υποφέρει κάθε χειμώνα από τότε. Χωρίς ούτε ένα παράπονο προς την πατρίδα για την ανάλγητη συμπεριφορά της και την αδιαφορία της, τη στιγμή που νήπια και καιροσκόποι κατά την κατοχή συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα ως αντιστασιακοί.

Η μητέρα μου με αναπνευστικά και άλλα πολλά προβλήματα κάνει χρήση οξυγόνου και περιμένουν και αυτή και ο πατέρας μου με την πενιχρή αγροτική τους σύνταξη να καλύψουν τα τεράστια έξοδα για φάρμακα, γιατρούς και για το άτομο που τα φροντίζει.

Η πατρίδα θεώρησε σωστό να τους στερήσει δώρα Χριστουγέννων κλπ. και από τη μητέρα μου την ισόβια σύνταξη των 101 € το μήνα για να σωθεί η οικονομία και να τους τιμωρήσει κατά κάποιο τρόπο …γιατί εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

Σας κούρασα αλλά φτάνω στο δια ταύτα. Άρχισα να υποβάλλω τα δικαιολογητικά από το Γενάρη του 2012 στον ΕΟΠΥΥ -μάλλον ΟΠΗ πρέπει να λέγεται γιατί καταπίνει τα πάντα- όλα τα δικαιολογητικά για τη χρήση οξυγόνου της μητέρας μου …αλλά μέχρι τώρα καμία ανταπόκριση. Αλλά και τα τηλέφωνά τους ή δεν τα απαντούν ή είναι κατεβασμένα.

Και τα γράφω αυτά, όχι γιατί θα τα ακούσει κάποιος αρμόδιος -άγνωστο αυτό το φρούτο- αλλά για να εκτονωθώ κάπως και να αποτρέψω μια επίσκεψή μου στον ΕΟΠΥΥ με άγριες διαθέσεις που ίσως προσθέσει μερικές ακόμα ΟΠΕΣ στο χιλιοτρύπιο σύστημά τους.
Εκεί μας φτάσανε!

Και να τους επισυνάψω και μια δήλωση μετανοίας των γονιών μου, γιατί, όπως είπα, εξακολουθούν ακόμα να ζουν.

8 σχόλια:

  1. ειναι φανερο οτι δεν εχουν λεφτα οπως ειχαν αλλοτε με την "αδεια" των συνδικαλιστων να δινουν συνταξεις με 15-ετια και απο 42 χρονων!
    ενω επρεπε 35-ετια ολοι και 55 χρονων. θα ζουσαν ετσι τα ταμεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε καθίκι που πρέπει να λέμε Ευχαριστώ....πολέμησε για να είσαι εσύ ελεύθερος σήμερα και θα τους έχουμε και υποχρέωση???Για συνέλθετε λίγο παλιό ρεμάλια κομματόσκυλα

      Διαγραφή
    2. Είναι η πρώτη φορά που αφήνω υβριστικό σχόλιο αλλά το άξιζες. Και λίγα σου είπε η Νίκη.

      Διαγραφή
    3. καληνυχτα σας!

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς εκεί μας κατάντησαν...τα άλλοτε περήφανα γηρατειά να νιώθουν ντροπή και κατάντια για αυτά που πρόσφεραν στον τόπο μας.Σε έναν τόπο τόσο ένδοξο , τόσο εγωΐστικό, τόσο φιλόξενο που όλες αυτές οι λέξεις πια έχουν μείνει στην ιστορία, δεν κατηγορώ τον ανώνυμο πιο πάνω για αυτά που λέει, έτσι έχουμε γίνει οι Έλληνες παρτάκιδες, έχει μπει στο dna μας η παροιμία "από πίττα που δεν τρώς τι σε νοιάζει κ αν καεί", κατηγορούν τους ηλικιωμένους οτι παίρνουν σύνταξη χωρίς να πληρώσουν μέχρι να τύχει στη μάνα και τον πατέρα τους κ αργότερα στους ίδιους, κατηγορούν όσους δεν αντέχουν τόσους αλλοδαπούς σε αυτόν τον τόπο για ρατσιστές μέχρι να μπέι ένας μέσα στο σπίτι τους να τους κλέψει και να τους χτυπήσει, κατηγορούν το κράτος για την κατάντια της χώρας αλλά την ώρα της κάλπης ψηφίζουν τους ίδιους κ τους ίδιους, κατηγορούν τη νεολαία που γεμίζει τις καφετέριες αλλά οι ίδιοι τους έσπρωξαν σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει ο καθένας να μάθει να είναι πρώτα αυτός σωστός και μετά να κρίνει τους άλλους και την ώρα της κάλπης να βάζει τη σωστή ψήφο όχι αυτή που ίσως, αν , θα θα θα ...κάποτε να τους ξελασπώσει. Όσο για την παραπάνω επιστολή λυπάμαι που άνθρωποι σε τέτοια ηλικία, χωρίς δυνάμεις , χωρίς κουράγιο , που μεγάλωσαν παιδιά, μας έδωσαν την ελευθερία μας και μας δίνουν συμβουλές και δύναμη για το μέλλον, έφτασαν στο σημείο να "ζητιανεύουν" τα αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
    Αν δεν σου αρέσει το Φιλιατρά News, απλά το αφαιρείς από τα αγαπημένα σου και δεν ξαναμπαίνεις. Γιατί κάθεσαι και χαλάς το στομάχι σου; Μην ξαναμπείς. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.