Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Θέλουν να κλείσουν τα πρατήρια καπνικών»

Κραυγή αγωνίας απηύθυνε μέσω του synpeka.gr o Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Χονδρεμπόρων Kαπνικών Πειραιά, Γιώργος Κούρκουλος, αναφορικά με τα λουκέτα που ετοιμάζει να «χαρίσει» στον κλάδο του η Philip Morris.

Ο κ. Κούρκουλος, αναφέρθηκε......

στην αγωγή και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει το Σωματείο του εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας, η εκδίκαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/4 στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι χονδρέμποροι καπνικών.

Δημοσιογράφος : Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το Σωματείο Χονδρεμπόρων καπνικών Πειραιά αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην απόφαση της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας Philip Morris, επειδή με μία κίνηση της αποφάσισε να καταργήσει περίπου ενενήντα πρατηριούχους καπνικών και να αφήσει στην αγορά μόλις τρεις! Στην ουσία δηλαδή, μας θέτει εκτός εργασίας και όπως γίνεται αντιληπτό, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καταθέσαμε αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η κίνηση αυτή της Philip Morris αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κλάδο.

Δημοσιογράφος : Τι ακριβώς περιμένετε με την προσφυγή σας στον νόμο;
Γιώργος Κούρκουλος: Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Ζητάμε είτε να αλλάξει το καθεστώς που πάει να διαμορφωθεί είτε να μας αποζημιώσουν. Θα διεκδικήσουμε (στην χειρότερη για εμάς περίπτωση) τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνούν αυτοί οι κύριοι πως αυτή τη στιγμή τα χρήματά μας βρίσκονται στον δρόμο. Τα χρήματά μας είναι στα σημεία πώλησης καπνικών! Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παίρνουν τέτοιες αποφάσεις σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δημοσιογράφος : Υπήρξε αντίδραση από τους ανθρώπους της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Η εταιρεία δεν αντέδρασε στις διαμαρτυρίες που κάναμε. Το μόνο που έχουμε στα χέρια μας από αυτήν είναι το εξώδικο με το οποίο μας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της. Ο νόμος της δίνει αυτό το δικαίωμα. Μας προειδοποίησε για την αλλαγή που θα υπάρξει στο καθεστώς με τα πρατήρια καπνικών από την 1/6! Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εμείς καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Για να εκδικαστεί η υπόθεση πριν από την 1/6 και να παγώσουν οι εξελίξεις.

Δημοσιογράφος : Τι θα σημάνει για τους πρατηριούχους και την Eλληνική κοινωνία μια πιθανή επικράτηση της στάσης της Philip Morris;
Γιώργος Κούρκουλος: Θα το ξαναπώ για μία ακόμη φορά. Εμείς θέλουμε είτε να αλλάξει η στάση της εταιρείας είτε να λάβουμε τις απαραίτητες αποζημιώσεις. Οι άνθρωποι της Philip Morris είναι ξεκάθαροι. Θέλουν να μας κλείσουν. Δεν καταλαβαίνουν πως αν από τους ενενήντα πρατηριούχους μείνουν οι τρεις, θα έχουν έκρηξη της ανεργίας; Πως είναι δυνατό να θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία;

synpeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.