Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται καταιγίδες

Σήμερα σε όλο τον κόσμο διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μετεωρολογίας. Το θέμα του φετινού εορτασμού που επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό είναι «50 χρόνια παρατήρησης του καιρού για την προστασία της ζωής και της περιουσίας».

Ο καιρός βέβαια δεν ........

σταματά πριν από λίγο εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ . Όπως δήλωσε στο real.gr o μετεωρολόγος Π. Γιαννόπουλος εκτός από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται από το μεσημέρι και μετά στη δυτική, βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν και πολύ θυελλώδεις άνεμοι που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες σήμερα στο ανατολικό αιγαίο και αύριο στο Ιόνιο. Μάλιστα, καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, οι νότιοι άνεμοι που θα φθάνουν σήμερα στο Αιγαίο τα 8 και τα 9 μποφόρ από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλες τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.