Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Παράτησαν στην Δεξαμενή σακούλα με 5 κουταβάκια

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γνωρίσει το σκληρότητα κάποιων που πετάνε με ευκολία φόλα στην πλατεία και δηλητηριάζουν τα άτυχα αδέσποτα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι άλλοι συνάνθρωποι μας με ευαισθησίες και πραγματική αγάπη για τα ζώα, έχουν σώσει από τον θάνατο πολλά από αυτά.
Άλλωστε έχουμε γράψει μέσα σε αυτό το blog πολλές φορές......

περιπτώσεις δηλητηριάσεων σκυλιών.

Σήμερα έγινε κάτι πραγματικά εξοργιστικό. Το πρωί κάποιος συνάνθρωπος μας με το αυτοκίνητο του ανέβηκε στην περιοχή της Δεξαμενής όπου μέσα σε μια πλαστική τσάντα άφησε 5 μικρά κουταβάκια περίπου 20 ημερών.
Η Εγκατάλειψη έγινε έξω απο το σπίτι της κ. Κωνσταντίνας Καννελοπούλου όπου και τα βρήκε.
όπως είπε η κ. καννελοπούλου σε συνεργάτη του Φιλιατρά News το πρωί είδε ένα αυτοκίνητο να σταματά δίπλα από τον μαντρότοιχο και να αφήνει ο συνοδηγός μία σακούλα.
Δεν έδωσε σημασία καθώς νόμιζε ότι ήταν σκουπίδια μέχρι που η σκύλα της πήγε εκεί στην σακούλα και δεν έφευγε από εκεί παρά τα καλέσματα της κ. Κωνσταντίνας.
Οταν άνοιξε την σακούλα είδε τα κουταβάκια και θυμήθηκε το σκηνικό που είχε δει νωρίτερα.

Η κ. Κωνσταντίνα καλεί αυτόν που το έκανε να εμφανιστεί να τα πάρει καθώς ούτε η ίδια ούτε η ομάδα μπορεί να τα αναλάβει καθότι δεν μπορούν να τα αναλάβουν. Ηδη ο αριθμός των σκυλιών που φροντίζουν είναι μεγάλος και δεν μπορούν να πάρουν κι άλλα σκυλιά.
Δεσμεύεται δε ότι ως μέλος της Φιλοζωϊκής ομάδας θα παράσχει βοήθεια σε αυτόν που τα εγκατέλειψε και θα φροντίσει η ομάδα και η κ. Κωνσταντίνα να βρουν σπίτι να τα διαθέσουν. Απλά να τα πάρει πάλι για την ώρα.
Και μας είπε ότι λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού σκυλιών που υπάρχει στην ομάδα πλέον δεν γίνεται τίποτα εκτός από άλλες καταστάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να αναφερθεί.

Δείτε τα 5 υπέροχα κουταβάκια που κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



3 σχόλια:

  1. Τα πράγματα είναι απλά. Η ανευθυνότητα των ανθρώπων που πιστεύουν ότι άλλη πρέπει να αναλάβουν της εύθηνες τις δικές τους είναι απαράδεχτη. Η ομάδα μας έχει όρια και αδυνατούμε να τα φροντίσουμε αυτά τα κουτάβια. Δεν είδα αυτοκίνητο με συνοδηγό, αλλά ένας άνθρωπος που έκλεινε το πορτμπαγκάζ. Δεν έδωσα σημασία εκείνη την ώρα. Ας έρθει να τα πάρει τα κουτάβια αυτός που τα άφησε και να τα βάλει με την μάνα τους γιατί είναι μικρά και την χρειάζονται. Θα βοηθήσουμε να βρεθούν σπίτια στην συνεχεία, αλλά να φροντίσουμε τόσα μικρά κουτάβια δεν μπορούμε. Έχουν μείνει στο δρόμο και κινδυνεύουν από αυτοκίνητα. Ούτε εγώ ούτε κανείς στην ομάδα μας έχουμε το χρόνο πλέον γιατί έχουμε πολλά περιστατικά συν της δουλειές μας και τις οικογένειες μας να φροντίσουμε. Ας φροντίσει αυτός που τα άφησε. Δεν πρόκειται να του κάνουμε τίποτα εάν εμφανιστεί. Συγγνώμη άλλα σε όλα υπάρχουν όρια και εμείς τα έχουμε ξεπεράσει. Ας με πάρει τηλ. 6938 187 332, Κωνσταντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτες οι ενέργειες δείχνουν απλά τον κόσμο που εχουμε στο μυαλό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απαράδεκτο.....ο ιδιοκτήτης αν δεν θέλει να έχει γεννητούρια...ας στειρώσει το κατοικίδιο του....
    Κάθε εβδομάδα βρίσκουμε όλο και περισσότερα σκυλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.