Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος εκπέμπει SOS για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια

Σήμα κινδύνου εκπέμπει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Αττική από τη θέρμανση με καυσόξυλα και ξυλόσομπες.

Όπως αναφέρει ο.........

ΙΣΑ, αυτή η φθηνή λύση στη θέρμανση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.

Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι το Μαρούσι και το Κορωπί, όπου διαπιστώθηκε αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων 18 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 50 μιλιγκραμ ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως το φαινόμενο έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις και θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων πολιτών που κινδυνεύουν από ασθένειες όπως άσθμα, αλλεργικές βρογχίτιδες και αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, ενώ παράλληλα η παράνομη υλοτόμηση ακόμα και δασών προμηνύει τον αφανισμό ζωτικής πηγής οξυγόνου και οικολογικής ισορροπίας στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ τα παραδοσιακά τζάκια με καυσόξυλα και οι ξυλόσομπες εκλύουν περίπου 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα μικροσωματίδια ανά κιλό καύσιμης ύλης από έναν σύγχρονο καυστήρα.

Όπως εξηγεί η επίδραση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην υγεία ανθρώπινου οργανισμού έχει να κάνει με τη διάμετρο τους και είναι εισπνεύσιμα επισημαίνοντας πως εκείνα με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες από καυσόξυλα και ξυλόσομπες μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στα πνευμόνια και να προκαλέσουν σοβαρότερη βλάβη.

Καταλήγοντας ο ΙΣΑ ζητά « να επιταθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία που θα μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών και να προλάβει τα σοβαρά νοσήματα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες.»

Direct News

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτλά να τα πείτε στους πολιτικούς. Με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον κόσμο στα ξύλα.
Οι υποτακτικοί της Μέρκελ που την προσκυνάνε φταίνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.