Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πρατηριούχοι καυσίμων: Μείωση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης ζητά ο κλάδος

Την άμεση μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου, σε κοινή τους ανακοίνωση όπου υπογραμμίζουν και την επιβάρυνση από τις ξυλόσομπες και τα τζάκια.

Στην ανακοίνωση, που ......

υπογράφουν, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), η Ένωση Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Ν. Αττικής, το Επαγγελματικό Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων & Εκμεταλλευτών Σταθμών Αυτ/των Ν.Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και το Σωματείο Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», αναφέρονται τα εξής:

Στο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των εσόδων του Δημοσίου, που συντελείται εφέτος με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προστίθεται και το έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Το νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που καλύπτει κάθε βράδυ τον ουρανό της Αττικής συνιστά άμεση απειλή για την υγεία των πολιτών.

Μία από τις δεκάδες πηγές που αναφέρονται στο πρόβλημα που δημιουργεί η καύση του ξύλου στην υγεία των πολιτών στην ατμόσφαιρα, εντός και εκτός σπιτιών είναι το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.