Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΣ: Συν 24% έργα ΕΣΠΑ το δεύτερο εξάμηνο 2012

Σημαντική συμβολή παρατηρείται στο β΄ εξάμηνο του 2012 στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε επίπεδο Τοπικής Aυτοδιοίκησης από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το ........

β΄ εξάμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων· έγιναν 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, το 2012 έγιναν 29 εντάξεις έργων ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ.Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας ιδιαιτέρως στην περιφέρεια, η ενδυνάμωση της οικονομίας και η εξωστρέφεια των δήμων.

«Η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του υπουργείου Εσωτερικών δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε τους πίνακες με την απεικόνιση της πορείας ένταξης των έργων ανά εξάμηνο τόσο σε αριθμό εντάξεων ανά ΠΕΠ όσο και σε εκατομμύρια ευρώ, εδώ.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.