Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε τσιγγάνους στη Μεσσήνη

Η δράση των τσιγγάνων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Η υπομονή των πολιτών - θύματα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Το πρόβλημα, βέβαια, δε δημιουργήθηκε χθες.

Τα γεγονότα, ........

όμως, των προηγούμενων ημερών με την κλοπή των σωλήνων του ΟΤΕ, αλλά και η επιχειρούμενη διάρρηξη στα σπίτια των συγγενών του άτυχου Ηλία Δουρούμη την ώρα της κηδείας του, ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.

Αν δεν υπάρξει ουσιαστική και διαρκής παρέμβαση του κράτους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, μπορεί και να καταγραφούν στο μέλλον περιστατικά αυτοδικίας.

Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τις όποιες δυνάμεις της, γνωρίζοντας πολύ καλά το κλίμα στην περιοχή, έδειξε χθες τα αντανακλαστικά της και προχώρησε σε ευρεία επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στην πόλη της Μεσσήνης.

Έτσι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το μεσημέρι ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα έξι (76) άτομα και εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5). Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος, ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ρεύματος.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 19,7 γραμμαρίων, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας».

Το «Θ» επικοινώνησε και με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Κ. Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε τα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης: «Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) εντάσσεται, όπως και μια σειρά άλλες, στο πλαίσιο πρόληψης της εγκληματικότητας.
Από την άλλη πλευρά, κάθε ημέρα έχουμε συλλήψεις και αυτόφωρα. Βέβαια, είναι γεγονός ότι το φαινόμενο δεν έχει παταχθεί. Η κατάσταση θεωρούμε ότι δεν είναι ανεξέλεγκτη. Μπορεί η Αστυνομία να έχει γίνει “σάκος του μποξ” από τους πολίτες, αλλά από την πλευρά μας παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται. Ο νόμος είναι νόμος και μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια πρέπει να κινούμεθα όλοι».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.