Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έλεγχος σε Καλαματιανή γιατρό από τον ΕΟΠΥΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!
Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο ..........

κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε ότι μετά την καταγγελία, η επιθεώρηση «βρέθηκε στην Καλαμάτα, το ελέγχει και θα επιβληθούν οι ποινές, με χειρότερη την αφαίρεση του συνταγολογίου και τη διακοπή της σύμβασής μας. Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα και το ζούμε όλοι και στην οικογένειά μας και στον περίγυρό μας τον κοινωνικό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος, ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει τη λειτουργία τηλεφωνικού ραντεβού και για τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μέσα από αυτό το σύστημα, όπως είπε, θα ελέγχονται τα ραντεβού του κάθε γιατρού, αλλά και άλλα στοιχεία για τη συνταγογράφηση κ.λπ.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το σύστημα του τηλεφωνικού ραντεβού, που ήδη λειτουργεί για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι το κόστος της κλήσης θα πέσει αρκετά πιο κάτω από το 1 ευρώ. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πάψουν οι διπλές και τριπλές χρεώσεις για μέλη της ίδιας οικογένειας που θέλουν να κλείσουν ραντεβού (δηλαδή ο καθένας να πρέπει να πάρει ξεχωριστό τηλέφωνο), ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις (μηδενική χρέωση) για πολύτεκνους, βαρέως και χρονίως πάσχοντες.

Συγκεκριμένα στοιχεία θέλει ο Ιατρικός Σύλλογος

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να μιλάνε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι να λένε γενικά κάποιος γιατρός και να αφήνουν εντυπώσεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλη Μιχαήλ, σε επικοινωνία που είχαμε χθες για το θέμα.
«Να πουν, π.χ., ότι ο τάδε γιατρός την τάδε μέρα είχε 200 επισκέψεις. Αυτή τη λογική, να μιλάμε για καταγγελίες και ελέγχους χωρίς να δίνουμε στοιχεία, εμείς δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ, συμπληρώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν είχε ενημερωθεί για κανέναν σχετικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.