Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το Κοινό ψήφισμα του Δήμου Τριφυλίας για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας

Προς : Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

«Η εμμονή στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και η συγχώνευσή της με την Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, σε συνδυασμό με την εξαίρεση κάποιων Δ.Ο.Υ. που γειτνιάζουν με άλλες όπως λ.χ. της Αμαλιάδας, του Αιγίου κ.α. , δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά κυρίως στους κατοίκους της Τριφυλίας που για την εξυπηρέτησή τους θα πρέπει να διανύουν απόσταση 130 και πλέον χιλιομέτρων.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με το αρχικό μας υπόμνημα,.......

ο Δήμος Τριφυλίας είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος της Μεσσηνίας (30.000 περίπου κάτοικοι) έχει μεγάλη οικονομική (αγροτική, τουριστική και εμπορική) ανάπτυξη και σημαντικό όγκο συναλλαγών, χαρακτηριστικά που δε διαθέτουν άλλες Δ.Ο.Υ. που εξαιρέθηκαν.
Το αίτημα λοιπόν για να παραμείνει σε λειτουργία και η Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας είναι απόλυτα δίκαιο και δικαιολογημένο.»
Ταυτόχρονα επικοινωνήσαμε και με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας για να συντονίσουμε τις κινήσεις μας και συμμετείχαμε- Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχος – στη σημερινή συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ.

Είναι προφανές ότι υιοθετούμε την ουσία και την επιχειρηματολογία του ψηφίσματος που εξέδωσαν οι κοινωνικοί φορείς και παρατίθεται στη συνέχεια, με εξαίρεση την παράγραφο που αφορά την καταγγελία των βουλευτών του νομού, με τους οποίους συνεχίζουμε να έχουμε επαφές και γνωρίζουμε ότι στηρίζουν το αίτημά μας.
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και οι φορείς της πόλης καθώς και φορείς και σύλλογοι του Δήμου Τριφυλίας, διαμαρτύρονται για την αποψίλωση της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας και άλλων δημοσίων οργανισμών (π.χ. Νοσοκομείο, ΙΚΑ) υποβαθμίζοντας έτσι την οικονομική ζωή του Δήμου μας.
Ιδιαίτερα το κλείσιμο της Οικονομικής Εφορίας Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, μιας υπηρεσίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες από το Δ.Δ. Χώρας μέχρι το Δ.Δ. Δωρίου και όχι μόνο.

Καταγγέλλουμε του Βουλευτές του νομού μας οι οποίοι μας διαβεβαίωναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όχι μόνο για την Εφορία (δηλαδή την παραμονή της) αλλά και μας διαβεβαίωναν για την αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δυστυχώς όμως και αυτό χάνει την αυτοτέλειά του αλλά και τη νομική του ταυτότητα.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις(Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας, Σύλλογος Συμβολαιογράφων – Δικηγόρων, Εμπορικοί Σύλλογοι, Γεωργικοί (Αγροτικοί Σύλλογοι) μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα που εκτοξεύονται καθημερινά, καλούνται να προσθέσουν στον προϋπολογισμός τους και το έξοδο για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους από τη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας καλύπτοντας 130 χιλιόμετρα απόσταση καθημερινά για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Με τις παρούσες ενέργειες το μέλλον μας διαγράφεται σκοτεινό.
Ζητούμε άμεσα την Παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας (2ος σε πληθυσμό δήμος του νομού Μεσσηνίας), αναβάθμιση του νοσοκομείου και απαίτηση παραμονής της Δ.Ο.Υ. και όλων των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών ως έχουν. Τονίζουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας είναι μία περιοχή με 40.000 ψηφοφόρους με μεγάλη γεωγραφική έκταση και τεράστια τουριστική ανάπτυξη και πρωτογενή παραγωγή.

Άπαντες οι Εκπρόσωποι των
1. Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – Φιλιατρών – Γαργαλιάνων
2. Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – Τριφυλίας
3. Συμβολαιογράφοι Κυπαρισσίας – Τριφυλίας
4. Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας
5. Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας
6. Σύλλογος Τριτέκνων Τριφυλίας – Μεσσηνίας»

Στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Συλλόγων που παρευρίσκοντο στη συνεδρίαση και όσοι δημότες ζήτησαν κι έλαβαν το λόγο.

Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος ο Δήμαρχος διατύπωσε την εξής πρόταση:
« 1) Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας και την αγανάκτησή μας για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας, όταν μάλιστα άλλες Δ.Ο.Υ. , με λιγότερες προϋποθέσεις, εξαιρέθηκαν.
2) Είμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνία των φορέων του Δήμου μας στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους.
3) Παρεμβαίνουμε άμεσα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες εξαντλώντας όλα τα μέσα, επιδιώκοντας άμεση συνάντηση μαζί τους, ζητώντας, με βάση τα πραγματικά δεδομένα, αριθμητικά, γεωγραφικά και πληθυσμιακά, την αποκατάσταση της αδικίας, ώστε να μείνει η Δ.Ο.Υ. ανοιχτή».

3 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.