Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εδώ ο κόσμος χάνεται (κυριολεκτικά) και εμείς ''ψηφίζουμε''!

Γράφει ο Γιώργος Καλογερόπουλος

Σε σχέση με τα 2 σημαντικά τοπικά γεγονότα αποψίλωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών,της Δ.Ο.Υ. και του Νοσοκομείου, όλοι προφανώς περίμεναν αλλά και τελικά απαιτούσαν από τον Δήμο μεγαλύτερη στήριξη αλλά και πίεση άνωθεν όσο και οριζοντίως.

Τούτο σημαίνει ''ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ''!

Γνωρίζουμε ότι θεσμικά ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία ούτε ......

δυνατότητα να οργανώσει κάτι τέτοιο... αλλά μπορεί να ''υποκινήσει'' και παρασκηνιακά να υποστηρίξει με πιο σκληροπυρηνικά μέσα και κείμενα τα οποία θα πονάνε και ενοχλούν τους κυβερνώντες από τη στιγμή που θα συνοδεύονται ήδη με πράξεις.
Οι φωτογραφίες τόσους μήνες με πανό και συνθήματα όσο και ομιλιες με ντουντούκες έξω από το Νοσοκομείο ή συγκεντρώσεις τελευταία μέρα(!) μέσα στη Δ.Ο.Υ., ψηφίσματα διαμαρτυρίας τα οποία παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου, τα διαβάζει κάποιος γραμματέας παραλήπτης και ύστερα τα καταχωρεί στο αρχείο, είναι δράσεις που κάποιοι τις ακούν και τις βλέπουν σαν το πέταγμα της μύγας.

Για να θυμίσω στο παρελθόν κινητοποιήσεις έχουν κάνει σε όλη την επικράτεια για σοβαρά θέματα αλλά και για ''ψύλλου πήδημα'' αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι μέχρι και φίλαθλοι (κλείσανε την Ε.Ο. Λάρισας για την ομάδα τους!) για όσους μεγαλύτερους θυμούνται.

Εμείς εδώ τελικά είτε πολύ καρεκλοκένταυροι και δυσκίνητοι έχουνε γίνει -κάτι που άλλωστε σε λίγο θα αλλάξει καθώς καρέκλες δεν θα υπάρχουν- ή πολιτικά προσκωλυόμενοι υπέρμετρα και ο φόβος της άνωθεν τιμωρίας ελοχεύει τις κεφάλες κάποιων τοπικών αρχόντων.
Υπεύθυνοι είμαστε όλοι. Μια επιτροπή αγώνα μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί και έτσι να υποχρεώσει και συμπαρασύρει και τους κομματικούς παράγοντες ή οποίοι θα βρεθούν στο δίλλημα ''ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ''!

Δυναμικές κινητοποιήσεις εκτός των κτηρίων επιβάλλονται, δρόμοι, καταλήψεις ίσως είναι μέσα αντίδρασης.
Συνήθως είμαι αντίθετος με όλα αυτά τα οποία απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση και διακίνηση των πολιτών μιας χώρας. Αλλα εδώ δε μιλάμε για μια κλαδική αντίδραση ούτε μιας επιμέρους κοινωνικής ομάδας.
Μιλάμε για έναν δήμο ολόκληρο και πλέον των 30.000 ανθρώπων!
Σήμερα γκρινιάζουμε έντονα γιατί το ΦΠΑ,το ΑΦΜ μας πλέον θα είναι στη Καλαμάτα.
Αύριο ίσως όμως κάποιοι θρηνούν γιατί η ζωή μας δε θα προλάβει να φτάσει εκεί...

kyparissia - news blog

1 σχόλιο:

  1. Καλό το αρυρο Γιώργο, είναι πολύ θετικό που επιτέλους και εσυ αναγνωρίζεις οτι χωρις αγώνες δεν επιτυγχάνετε τιποτα. Ποια συγκεκριμένη δράση πιστεύεις οτι θα ήταν πιο αποτελεσματική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.