Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

MRB: Προβάδισμα 2 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το προβάδισμα που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ............

ποσοστό 22,1% και η ΝΔ έπεται με 20,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων. Τέλος, λευκό λέει ότι θα ψηφίσει το 1,1% και άκυρο το 6,3%.

Τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου και την παράσταση νίκης, καθώς η διαφορά διευρύνεται ελαφρώς. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28,7% έναντι 26,1% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Κανένα κόμμα απάντησε το 14,9%, άλλο κόμμα το 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποιος εκ των Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα είναι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και προηγείται του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 31,1%. Πάντως, το 33,6% των ερωτηθέντων, απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σε ερώτημα σχετικά με την εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.

Σε ερώτημα σχετικά με τον λόγο που στηρίζουν το κόμμα που ψηφίζουν οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: Το 48,6% απάντησε «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Το 35,6% απάντησε «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει». Τέλος, ποσοστό 15,8% απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τέλος, σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

Eklogika.gr



2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ.ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ(Ο,ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ ΚΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΔΗΛ.), ΜΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ... ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ... ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... ΟΣΟ ΣΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ... ΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ... ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.