Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τριφυλία: Προβληματισμός από την έξαρση της εγκληματικότητας…

Ιδιαίτερος προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατούν στην Τριφυλία μετά και τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας, με τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια: «Είναι η πολλοστή φορά που θέλω να αναφερθώ στην έξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Τριφυλίας.
Μία έξαρση που είδαμε και αυτές τις μέρες .............

με αλλεπάλληλες ληστείες και επιθέσεις σε σπίτια και συμπολίτες μας. Έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη με όλους τους αρμόδιους φορείς της Αστυνομίας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Τριφυλίας είναι τέτοιες που απαιτούν ιδιαίτερες διαδικασίες αστυνόμευσης.

Ένας Δήμος που καταλαμβάνει τόσο τεράστια έκταση με διάσπαρτους πολλούς οικισμούς, με διάσπαρτα πολλά εξοχόσπιτα, με πολλούς αλλοδαπούς, μετανάστες νόμιμους και μη νόμιμους, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αρχίζει η ελαιοσυγκομιδή πολλαπλασιάζονται, χρειάζεται ιδιαίτερη αστυνόμευση. Θέλω να μεταφέρω αυτό το αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας, που αυτές τις μέρες είναι στην πρώτη συζήτηση. Θέλω να ζητήσω, για άλλη μια φορά, δημόσια, βοήθεια από τους δυνάμενους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως είναι ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία και του οποίου τις ενέργειες εκτιμώ. Δυστυχώς, βρίσκεται και αυτός στην ίδια δεινή θέση όσον αφορά προσωπικό και μέσα, για να μπορέσει επαρκώς να ανταποκριθεί στο αίτημα των συμπολιτών μας. Θα ξαναστείλω ένα γράμμα, που είχαμε στείλει και παλιότερα, στο Αρχηγείο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί αυτά τα συμπτώματα πρέπει κάποια στιγμή να καταπολεμηθούν και να σταματήσουν.

Ξαναλέω ότι η Τριφυλία είναι μια τεράστια έκταση, η Τριφυλία έχει μετανάστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί έχουμε τα κηπευτικά, και αυτή την περίοδο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια αστυνόμευσης, γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί οι εργάτες από άλλες χώρες και ελλοχεύει ένας τέτοιος κίνδυνος για τους συμπολίτες μας».

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. δουλευα στις περιφραγμενες ελιες μου και σε ελαχιστο χρονο που ημουν απασχολειμενος με εργασια καποιος πηδησε το φρακτη μου πηρε τα ρουχα μου και 180 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.