Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Αντάρτικο" γαλάζιων δημάρχων του Μοριά στο Μνημόνιο

Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που τους στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στήνουν, απ’ ό,τι φαίνεται, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στη «γαλάζια παράταξη».

Έτσι, στην προχθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αποφάσισε να μη δώσει στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία της εργασιακής διαθεσιμότητας-απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων.
Επιπλέον, οι δήμαρχοι τάσσονται κατά του............

Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, για το θέμα των απολύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η στήριξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που απειλούνται με απόλυση και τονίζεται ότι κανένας δήμαρχος δε θα δώσει στοιχεία και δε θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων.

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ και για το Μεσοπρόθεσμο. Το ψήφισμα «αναφέρεται στις παρενέργειες του Μεσοπρόθεσμου» και τονίζει «ότι κατεδαφίζεται η αυτοδιοίκηση, ότι απαξιώνονται οι αιρετοί, ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο αυτοδιοικητικό έργο και ότι, κυρίως, από την αποδυνάμωση μέχρι σημείων διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε: «Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. Προφανώς, κανείς δήμαρχος δε θα διευκολύνει τη διαδικασία απόλυσης. Αν θέλουν στοιχεία, να έρθουν να τα βρουν. Δε θα στείλουμε καμία λίστα».

Ο κ. Νίκας ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει πολύ προσωπικό από τους Δήμους κι έχουν δημιουργηθεί λειτουργικά κενά. Και πρόσθεσε: «Οι υπάλληλοι χρειάζονται όλοι».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.