Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Νέες ανατροπές στο φορολογικό.

Ανατροπές έρχονται στη φορολογία, με νέες κλίμακες φόρου εισοδήματος και αλλαγές με το αφορολόγητο και τις φοροαπαλλαγές, που θα φέρουν ελαφρύνσεις στους οικονομικά ασθενέστερους και σημαντικές επιβαρύνσεις σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ, ενώ περισσότερους φόρους θα πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι φορο-απαλλαγές που ...........

αφορούν σε τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές και χορηγίες, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει όσες αφορούν την Υγεία, όπως ιατρικές δαπάνες και επισκέψεις, με κάποιας μορφής επιδόματα, αλλά όχι για όλους.

Όσον αφορά στην φορολογική κλίμακα, τα κλιμάκια από 8 γίνονται 3, και έτσι για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 21%, από 25.000 έως 47.000 ευρώ 36%, και πάνω από το ποσό αυτό 41%, ενώ την ανάγκη άμεσης δημοσιοποίησης των μέτρων για την φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνουν οι φοροτεχνικοί.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και δύο κλιμάκια φορολόγησης έως 50.000 ευρώ, ετήσιο εισόδημα 25% και για μεγαλύτερο εισόδημα 35%. Με την κατάργηση εκτιμάται ότι υπάρξουν σημαντικά έσοδα, δεδομένου ότι, βάσει παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτων από 5.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στην ακίνητη περιουσία, προβλέπεται η ενοποίηση του ΦΑΠ και του Τέλους που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ σε ένα ενιαίο Τέλος του οποίου η κλίμακα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ αναφορικά με τους αγρότες, προβλέπεται ότι θα φορολογούνται πλέον με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και τις πραγματικές δαπάνες. Καταργείται, δηλαδή, ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος, ενώ τα κέρδη τους θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

MegaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.