Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μέσω συμβολαιογράφων γάμοι, διαζύγια, θάνατοι

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν σήμερα το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2013.

Στόχος του «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι η οριστική αντιμετώπιση μιας σειράς παραβατικών συμπεριφορών στη λήψη παροχών κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων) και άλλων κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ............

ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:

«Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής.

Euro2day

6 σχόλια:

  1. Νέο χαράτσι από την κυβέρνηση του Σαμαρά που εξακολουθεί να ΛΗΣΤΕΥΕΙ τον λαό.
    Γιατί δεν θα γίνονται δωρεάν αυτές οι πράξεις. Οπότε μιλάμε για μια νέα ληστεία από την τσέπη των Ελλήνων από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέο ΣΑΜΑΡΙ στις πλάτες του κοσμάκη από τον Σαμαρά. Η ανικανότητα αφενός του Δημοσίου (βλέπε υπάλληλοι) και αφέτερου των Δήμων (βλέπε υπάλληλοι-ληξίαρχοι)να φορτωθεί σε αυτούς ή στην πλάτη τη δική σου Βρούτση, που όπως φαίνεται αντέχει το ΣΑΜΑΡΩΜΑ του Σαμαρά, (υποτιθέμενος υπουργός του γαρ??). ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ΚΕΠ τι ρολο παιζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρώην Διαχειριστής11 Οκτωβρίου 2012 στις 8:34 μ.μ.

    45 ευρώ για κάθε συμβολαιογραφική πράξη...
    45 να είναι οι ώρες σας αλιτήριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ,,,
    ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΒΑΒΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ,ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΑΙΜΟΥΔΕΝΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.