Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μεσσήνιοι φοροφυγάδες στα χέρια του ΣΔΟΕ

Πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Στέλιος Στασινόπουλος, είχε αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), τον είχαμε ρωτήσει αν στη λίστα με τα πρόσωπα που έχει στα χέρια του και τους προηγούμενους μήνες είχαν βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα περιλαμβάνονται και Μεσσήνιοι. Τότε, μας είχε δηλώσει ότι ακόμη δεν είχε ανοίξει ο «φάκελος της λίστας».
Δύο μήνες περίπου αργότερα, περίοδος που .............

ξεκίνησαν να γίνονται και οι σχετικοί έλεγχοι, από τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα φαίνεται ότι η πληροφορία του «Θ» για παρουσία Μεσσήνιων στη σχετική λίστα εμβασμάτων εξωτερικού ήταν σωστή.

Όπως προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», μεταξύ του πλήθους των ονομάτων υπάρχουν και «εκπρόσωποι» από τη Μεσσηνία, αλλά και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, αγρότης από την περιοχή μας δήλωσε ετήσιο εισόδημα μόλις 1.037,60 ευρώ ενώ είχε «αποταμιεύσει 626.442,47 ευρώ! Λάκωνας αγρότης με ετήσιο εισόδημα μόλις 14,94 ευρώ έβγαλε στο εξωτερικό 450.000 ευρώ. Δικηγόρος, από ιστορική πόλη της Πελοποννήσου όπως σημειώνεται, δήλωνε εισόδημα 7.531 ευρώ, ενώ μετέφερε στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 1.498.300 ευρώ. Επίσης, χονδρέμπορος ανέφερε εισόδημα 15.948,22 ευρώ και έχει «στείλει» στο εξωτερικό 2.975.000 ευρώ!
Και τα παραπάνω είναι μόνο ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα.

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.