Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Γαργαλιάνοι: Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες. Θέμης Τριφύλιος

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκδηλώσεων του αφιερώματος στους Τριφύλιους λογοτέχνες, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στους Γαργαλιάνους. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 μ.μ., στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη, είναι αφιερωμένη στον πεζογράφο Θέμη Τριφύλιο , λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γεωργίου Δ. Καλογερόπουλου.

Ο Γεώργιος Καλογερόπουλος γεννήθηκε το 1907 στον Πύργο Τριφυλίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και από το 1933 ως το 1939 άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στους Γαργαλιάνους. Από το 1939 ακολούθησε το δικαστικό κλάδο, όπου εξελίχθηκε μέχρι το βαθμό του Αρεοπαγίτη. Εκτός από το δικαστικό έργο ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία που ήταν από τα νεανικά του χρόνια το πάθος και η έμφυτη κλίση του. Στα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Όταν ήταν δικηγόρος στους Γαργαλιάνους , εξέδωσε μαζί με...........

τους Πέτρο Ολύμπιο και Παν. Εράνα τα «Τριφυλικά Χρονικά» όπου έγραφε τα κύρια άρθρα και δημοσίευε διηγήματά του. Με την είσοδό του στο δικαστικό κλάδο η λογοτεχνία παραμερίζεται προσωρινά. Ξαναρχίζει να γράφει από το 1943. Δημοσιεύει πάρα πολλά διηγήματα και θεατρικά έργα για τα οποία λαμβάνει πολλές διακρίσεις και βραβεία. Ο Θέμης Τριφύλιος πέθανε στην Αθήνα το 1988.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο φιλόλογος-συγγραφέας Άγγελος Λάππας ο οποίος θα αναφερθεί στο «πεζογραφικό και θεατρικό του έργο», ενώ οι ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου Γιούλα Ζαχαροπούλου και Νατάσα Παπαδάκη θα διαβάσουν αποσπάσματα από διηγήματα και από το θεατρικό έργο «Οινόμαος» .

Και αυτή η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.