Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ασθενής βρήκε φάρμακο για τον καρκίνο μέσω αγγελίας στο facebook.

Αδελφή καρκινοπαθούς από τον Βόλο τηλεφωνούσε επί τρεις μήνες καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία και φαρμακεία Ελλάδας και εξωτερικού για να βρει φάρμακο για τον καρκίνο και τελικά το βρήκε μέσω facebook στη ...Γερμανία.

Πρόκειται για την Αρτεμη Τσουκαλά που .............

εργάζεται στο τελωνείο του Βόλου, όπως αποκαλύπτει το Εθνος της Κυριακής. Η κυρία Τσουκαλά τηλεφωνούσε από τον Μάρτιο ως τις αρχές Μαίου σε όλα τα φαρμακεία της χώρας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία, αναζητώντας το περιζήτητο φάρμακο.

Αναγκάστηκε μάλιστα να βάλει αγγελία στο Facebook στην οποία έγραφε : «Παρακαλώ θερμά όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρω ένα φάρμακο για χημειοθεραπεία του αδελφού μου...(όνομα φαρμάκου). Χρειαζόμαστε 11 αμπούλες των 100. Σας παρακαλώ από καρδιάς κοινοποιήστε το».

Η κυρία Τσουκαλά αφηγείται στην εφημερίδα τον Γολγοθά της εξεύρεσης του φαρμάκου αφού σε ορισμένα φαρμακεία υπήρχαν λίγες αμπούλες και έπρεπε να φτάσουν στα χέρια της οικογένειας. Τηλεφωνούσε μάλιστα και στα Σκόπια και τη Γερμανία αναζητώντας το φάρμακο. Με τα πολλά βρήκε κάποιες ποσότητες φαρμάκου στο Λουτράκι, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια αναφέρει ότι με το μήνυμα στο facebook βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που απάντησαν και της εξασφάλισαν ένα μέρος της θεραπείας για τον αδελφό της. Το φάρμακο βρέθηκε τελικά στη Γερμανία, σε κάποιες ποσότητες, σε μεγαλύτερη τιμή.

Το φάρμακο κοστίζει μόλις 3,75 ευρώ και για κάθε θεραπεία του ασθενούς χρειάζονται συνολικά 9 ενέσεις, δηλαδή 119 αμπούλες. Η κυρία Τσουκαλά αναφέρει ότι οι εξαγωγείς φαρμάκων «εξαφανίζουν» τα φτηνά φάρμακα από την ελληνική αγορά αφού πετυχαίνουν μεγαλύτερα κέρδη στο εξωτερικό.

Η αδελφή του ασθενούς εξομολογείται ότι το μαρτύριο ξεκίνησε από το νοσοκομείο στη Λάρισα όπου δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα. Το νοσοκομείο δεν είχε τα απαραίτητα για τη βιοψία ενώ η οικογένεια αγόραζε με δικά της έξοδα ακόμη και τις γάζες και το Μπεταντίν !

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.