Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο «προοδευτισμός» ενισχύει τους δήθεν «υπερπατριώτες»

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η κρατική αναποτελεσματικότητα τα τελευταία χρόνια να τιθασεύσει την παράνομη μετανάστευση σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού και την εγκληματικότητα, οδηγεί τους βαθιά Δημοκρατικούς Έλληνες στην υιοθέτηση ακραίων απόψεων και θέσεων που δυστυχώς διογκώνονται μέσα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.
Οι ανάγκες των Ελλήνων πολλές , η εγκληματικότητα μεγάλη - όχι απαραίτητα από τους λαθρομετανάστες- και οι αντοχές λίγες.

Επειδή βρισκόμαστε σε ένα ιδιαιτέρως κομβικό σημείο για ............

την κοινωνική μας συνοχή και την ίδια την ύπαρξή μας, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι αυτό που σήμερα χειροκροτούμε και υπερθεματίζουμε , αύριο μπορεί να γίνει βρόχος στο λαιμό μας και να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.

Οι επιθέσεις ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να ενδυναμώνουν και να αναδεικνύουν έτι περισσότερο τις στρεβλές και επικίνδυνες απόψεις των εθνικιστών περί «εθνικής καθαρότητας» . Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαχρονική υποστήριξη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους λαθρομετανάστες και των θέσεών τους για Ελληνοποίησή τους.

Ενώ ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις όπου κάποιοι θεωρούν ότι αυτόκλητα μπορούν να αντιποιούνται την κρατική εξουσία, επείγει με ηρεμία και σώφρονες πολιτικές να αντιμετωπισθεί αυτή η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και η ανάδειξη της επικινδυνότητας των ακραίων θέσεων και ενεργειών.
Κανείς δε μπορεί να υποκαθιστά το κράτος, κανείς δε μπορεί όμως να το χρησιμοποιεί για δικό του όφελος. Πρέπει να υπάρξει μία μέση λύση και η Πολιτεία να ανακτήσει την αίγλη και τη δυναμική της μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Η λαθρομετανάστευση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι αποτέλεσμα διαχρονικής ανικανότητας και αδιαφορίας των Κυβερνώντων να την αντιμετωπίσουν , αλλά και ενδοτικότητας στα Ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα.
Παρεμφερής είναι και η περίπτωση της αποτυχημένης προσπάθειας ένταξης των αθιγγάνων στο κοινωνικό σύνολο.

Χρήματα από την Ε.Ε. δόθηκαν στην Ελλάδα για να εφαρμόσει σχέδιο ένταξης και ομογενοποίησής τους. Τι έγιναν; Ποιοι τα διαχειρίσθηκαν; Που χάθηκαν και αυτήν την ώρα χιλιάδες Έλληνες αθίγγανοι βρίσκονται στους δρόμους, εγκαταλελειμμένοι και παραδομένοι σε μία ζωή χωρίς αύριο, αυξάνοντας λόγω της περιθωριοποίησης την εγκληματικότητα;
Αυτά όμως τα σημαντικά δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα της πατρίδας μας, που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ανέχεια, σε κοινωνική αναταραχή και σε επικίνδυνη απαξίωση των θεσμών.

Οι νοοτροπίες των Ελλήνων που ακολουθήθηκαν και διογκώθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά, οδήγησαν τη Χώρα μας σ΄αυτήν τη θέση και πρέπει να αλλάξουν για να προχωρήσουμε.
Νοοτροπίες πως όλα γίνονται αν έχεις κάποιο «μέσο», νοοτροπίες πως κι αν πάρεις «μίζα» και «φακελάκι» δε χάθηκε κι ο κόσμος, νοοτροπίες πως είναι εξυπνάδα να φοροδιαφεύγεις, νοοτροπίες πως αν είσαι πονηρός και ξεγελάς το κράτος είναι «μαγκιά».
Νοοτροπίες πως δεν προχωράς ούτε σε υπηρεσιακή ούτε σε πολιτική ιεραρχία αν δεν έχεις ενταχθεί σε «παρεούλες» και δεν κατάγεσαι από «πολιτικό τζάκι» ,νοοτροπίες πως δεν τρέχει τίποτα αν δεν αποδίδεις στην εργασία σου , νοοτροπίες πως κι αν έκλεψες κι αν δωροδοκήθηκες κάποιο κομματικό χέρι θα βρεθεί να σε σώσει και θα τα «κουκουλώσει» και πολλά ακόμη.

Η απαξίωση είναι αυτή που αυξάνει τα ποσοστά επικίνδυνων και αυταρχικών πολιτικών απόψεων , που επί της ουσίας και πέραν της λαθρομετανάστευσης δεν έχουν θέσεις για τα λοιπά προβλήματα της πατρίδας μας και με την προβολή του δήθεν «πατριωτισμού» προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες τους ελλείψεις στην άρθρωση πολιτικού λόγου.
Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι συνεργασία , ομόνοια, αληθινός πατριωτισμός και όχι διχασμός , τσαμπουκάς και αναταραχή .

Αλλά για να γίνει εφικτό αυτό, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η Πολιτεία για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στους πολίτες .
Μέχρι τότε ας βάλει ο Θεός το χέρι του!

6 σχόλια:

  1. Δηλαδή κυρία Μπούζα μας εσείς θεωρείτε οτι οι Λαθρομετανάστες πρέπει να μείνουν εδώ στην Ελλάδα αντί να τους διώξουμε;
    ΓΕΝΙΚΑ μπορούμε να έχουμε καθαρά την θέση σας στο θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και δεν είμαι υπέρ τέτοιας σκέψης.Οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν ΑΜΕΣΑ από την Ελλάδα , αλλά με άλλες διαδικασίες νόμιμες, μακριά από την αυθαίρετη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία λογική της βίας.Μέσω πολιτικών που επιβάλλεται το Κράτος να υλοποιήσει όπως καλύτερη φύλαξη συνόρων,απέλαση των παρανόμων, ποινές σε όποιους νοικιάζουν τις τρώγλες και θησαυρίζουν, ποινές σε όποιους προσφέρουν εργασία σε λαθρομετανάστες,ποινές στους διακινητές αυτών των ανθρώπων, ποινές για όσους εκμεταλλεύονται τις γυναίκες και τα παιδιά των λαθρομεταναστών και γενικά αυστηρή τήρηση των νόμων.Επίσης να δοθεί διπλωματικός αγώνας για να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική για την επιστροφή τους στην αρχική Χώρα εισόδου στην Ε.Ε. που σήμερα έχει διογκώσει το πρόβλημα.Με όρους ,προϋποθέσεις και τήρηση της ευνομίας οφείλουμε να κινηθούμε προστατεύοντας το δημόσιο αγαθό της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης διακίνησης των ανθρώπων, μέσα σε ένα πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος. Οποιαδήποτε άλλη απολυταρχική πρακτική μας προσβάλλει, διότι η Ελλάδα είναι η Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και μέσω αυτής θα βρούμε τη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρόμαστε για την ξεκάθαρη απάντηση σας.
    Δεν βλέπουμε όμως αγαπητή κ. Μπούζα μας να γίνεται τίποτα....
    Σας θυμίζουμε τι έλεγε ο αρχηγός σας ο Σαμαράς προεκλογικά.
    Πρέπει να καταργηθεί ο νόμος για την λαθρομετανάστευση.
    Είδατε εσείς να γίνεται κάτι; Γιατί εμείς δεν βλέπουμε.
    Οι αράπηδες αλωνίζουν την χώρα μας χωρίς έλεγχο.
    Μήπως κάνουμε λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υπερπατριωτισμός είναι χρυσοφόρα επένδυση και ο μιλιταρισμός και η στρατομανία εργαλείο πολιτικής επιδειξιομανίας και προβολής.
    Ο άλλος μπορεί να έχει σε όλη του τη ζωή αποδειχθεί κάθαρμα, ψεύτης και απατεώνας, δολοφόνος και τυχοδιώκτης, αλλά να έχει υπηρετήσει στον Έβρο και να θεωρείται έντιμος και καλός.
    Αυτή είναι η νέα θεωρία της καθαρότητας.
    Και αυτή η αντίληψη δεν διαπερνά την χρυσή αυγή, αλλά έχει τις ακτίνες της σε σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο.
    Δεν μου φταίει η χρυσή αυγή, που η χώρα μου εποικίζεται και γινόμαστε σκλάβοι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.
    Η υποκρισία φταίει...
    Αν θίγεστε με τη δράση της χρυσής αυγής, ας εφαρμόσετε τους νόμους και όχι να δίνετε στους μουσουλμάνους τη δυνατότητα να σπουδάζουν γιατροί πιάνοντας τη βάση και άλλες γραφικές ηλιθιότητες.
    Ούτε να μοιράζετε επιδόματα, ούτε να νομιμοποιείτε αλά Παυλόπουλου, ούτε να σιγοντάρετε υπατίες!

    Η χρυσή αυγή κάνει πολιτικό ακτιβισμό, εκμεταλλευόμενη την υποκρισία σας, και κερδίζει σε ψήφους και ΚΑΛΑ ΚΆΝΕΙ!

    Είμαι δε βέβαιος, πως θα ακολουθήσετε τη μοίρα του πασόκ όντας τρίτο κόμμα πίσω από τη χρυσή αυγή στις επόμενες εκλογές και να μου το θυμηθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άσε μας κυρία μου. άντε πλύνε κανένα πιάτο που μας έχει ζαλίσει με τις αναλύσεις σου. αμάν πια με το χαβά σου αμάν. δε σε βάζει υποψήφια βουλευτίνα ο σαμαρά, πάει τελείωσε αυτό, παράτα μας ήσυχους με τα άρθρα σου ωχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό δεν είναι κριτική. Η κ. Μπούζα είναι πολιτευτής, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει άποψη. Όπως και ο καθένας πολίτης. Και εδω τουλάχιστον δίνουμε βήμα έκφρασης στον οποιονδήποτε.
    Εμείς πάλι οι αναγνώστες έχουμε κάθε δικαίωμα να της ασκήσουμε κριτική. Όχι όμως απαξίωση της. ΝΑΙ στην κριτική και ας είναι πολύ σκληρή αλλά όχι στην απαξίωση.
    Είδες ότι την ρωτήσαμε να μας πει ξεκάθαρα την θέση της. Και την είπε. Αυτό είναι μια μορφή κριτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.