Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΑΣ Μεσσηνίας Ετοιμάζει μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους

Την υπογραφή καινούργιας συλλογικής σύμβασης που θα περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, θα προτείνει η διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας στους εργαζόμενους της συνεταιριστικής οργάνωσης. Το θέμα συζητήθηκε προχθές σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενώ ορίστηκε και νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το εργασιακό θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης. Σκοπός να καταλήξει το Συμβούλιο στη συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει στους εργαζόμενους, οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 80 (οι μόνιμοι), εκτός των εκτάκτων.

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της .........

Ένωσης, Κώστα Κατσούλη, σημείωσε στο «Θ» ότι το ποσοστό που θα προταθεί όσον αφορά στη μείωση μισθού δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, γίνονται συζητήσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο των ατομικών συμβάσεων, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δε δεχθούν τη συλλογική που θα τους προταθεί.
Ο κ. Κατσούλης πρόσθεσε ότι η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων της ΕΑΣ έχει λήξει από το Μάιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες περίπου. «Απολύσεις δεν έχουμε σκεφτεί. Σκοπός μας είναι να μείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους» κατέληξε ο κ. Κατσούλης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συνεννόηση με το προσωπικό.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του πρώην νομάρχη Δημήτρη Δράκου, ο οποίος υπήρξε υπάλληλος της ΕΑΣ από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε. Πρόσφατα το Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον κ. Δράκο, ο οποίος διεκδικεί εφάπαξ από την ΕΑΣ και για τα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στην αυτοδιοίκηση. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς η διοίκηση της ΕΑΣ πρόκειται να προχωρήσει σε έφεση.

Θάρρος

3 σχόλια:

  1. τιμορια υπαρχει ποτεσ γιατι ακουγαμε για κατι λαδια στην θουρια για τον πρων δηευθιντη για καλαμποκια θα τελοιοσου οι περοιστρεφωμενες καρεκλες και θα πρεπει να πανε σπιτια τουσ μερηκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαφυλαχτεί η εργασία των υπαλλήλων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, όμως κάτω από κάποιες προϋποθέσεις... Στο παρελθόν σε πολλές Ε.Α.Σ. είχαν γίνει προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χωρίς να υπάρχει οργανική θέση. Μονιμότητα υπάρχει όταν καλύπτει κάποιος κενή οργανική θέση.Προσλαμβάνεται κάποιος με συγκεκριμένη διαδικασία γι'αυτό. Οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δεν είχαν καμία περικοπή μισθών ή επιδομάτων, αλλά τώρα θα πρέπει να συναινέσουν στην υπογραφή καινούργιας σύμβασης. (ΕΣΣΕ ή ατομική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον νέο συνεταιρισμό να προσληφθούν οι απαραίτητοι υπάλληλοι με ατομική σύμβαση και με μικρότερο μισθό. Έχουν και αυτοί σημαντική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ε.Α.Σ. Τ ο προσωπικό που θα παραμείνει, θα πρέπει να είναι εξειδικευμένο, έμπειρο και υψηλών προδιαγραφών έτσι ώστε να δοθεί νέα πνοή στους συνεταιρισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.