Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στους δρόμους και οι Πολύτεκνοι Τριφυλίας

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας στη σημερινή του συγκέντρωσή του διαμαρτύρεται για την εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας.
Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο (ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Εφέτος ο πολύτεκνος φορολογείται 20 φορές περισσότερο από .............

το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).

Διαρρέεται η περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στους Έλληνες πολύτεκνους, θα χορηγούνται μόνον σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια... ή σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5.000 ή 10.000 ευρώ!. Η θέσπιση όμως, εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση τους, είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό των πολυτέκνων και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά:

• Να τηρήσει την ρητή δέσμευση του ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, όπως ίσχυαν το 2009.
• Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.
• Άτοκα δάνεια στους πολύτεκνους στα νεαρά ζευγάρια για την απόκτηση κατοικίας.
• Μέτρα στήριξης με ευθύνη του κράτους, των νέων ζευγαριών, και των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν άτομα με βαριά αναπηρία ή χρόνια πάσχοντα άτομα.
• Δημόσιους δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και κατασκηνώσεις και κατάργηση κάθε μορφής οικονομικής συμμετοχής.
• Αύξηση του πολυτεκνικού επιδόματος και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, με δίκτυο κοινωνικών υποδομών.
• Επέκταση και χωρίς περιορισμούς στις εκπτώσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες.
• Κατάργηση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κλπ. Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε, δεδομένου ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι πολύτεκνοι με τους παράνομους περιορισμούς του προηγουμένου έτους και την δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα τέκνα τους, αφού δεν μπορούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις σχολές που είχαν επιτύχει και οι σχολές τους διέγραψαν παρανόμως, γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους υπερέβαινε το 23ο έτος της ηλικίας του (!!), ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

• Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, χαράτσια κ.λπ.).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.
ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντόπουλος Κώστας

Η γραμματέας
Αγγελινά Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.