Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα Θέρμανσης: Τα κριτήρια για τη χορήγησή του.

Με τέσσερα αυστηρά κριτήρια θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης, η καταβολή του οποίου θα κοστίσει συνολικά περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Το φετινό χειμώνα θα διαμορφωθούν τιμές-φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Οι τιμές θα αγγίξουν τα 1.400 ευρώ το ..........

χιλιόλιτρο από 1.000 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο - αύξηση 40%.

Τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι η γεωγραφική περιοχή, το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των τέκνων που προστατεύει ο δικαιούχος του επιδόματος (τρίτεκνος, πολύτεκνος κ.λπ.) και η επιφάνεια της κατοικίας.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη στα μέσα της χειμερινής σεζόν, ενώ ανοικτά παραμένουν σοβαρά ζητήματα όπως είναι το τελικό κονδύλι που θα αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα όρια των τεσσάρων κριτηρίων για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Πάντως τα τέσσερα αυτά κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά, δηλαδή θα πρέπει κάποιος για να λάβει το επίδομα να εμπίπτει και στις τέσσερις κατηγορίες.

NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.