Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Απότομη αλλαγή του καιρού- Από καύσωνα σε συννεφιά και τοπικές καταιγίδες

Ανακόπτεται απότομα η πορεία του καύσωνα για σήμερα Πέμπτη, με ισχυρούς ανέμους και με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη.............

πτώση, κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά ψηλά επίπεδα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρος θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς και τοπικά θα φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και ίσως τη βόρεια Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και ίσως καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρρέαστες απο το κύμα κακοκαιρίας, αφού στις περιοχές αυτές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

iefhmerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.