Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Ποιες περικοπές θα γίνουν τελικά στα ειδικά μισθολόγια;

Άσχημα μαντάτα για 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «μαχαίρι» στις αποδοχές του ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 205 εκατομμύρια ευρώ και να κλειδώσει το πακέτο μέτρων των 13.5 δις ευρώ!

Στρατιωτικοί, γιατροί, δικαστικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, ερευνητές και αρχιερείς θα πρέπει δυστυχώς να ξεχάσουν το μισθό που έπαιρναν μέχρι τώρα, αφού οι νέες αμοιβές τους θα είναι κατά 12,4% μειωμένες, ενώ κάποιες κατηγορίες λειτουργών δεν αποκλείεται να δουν το μισθό τους να μειώνεται έως και 50%!!!

Οι μειώσεις θα προκύψουν κυρίως μέσω .............

περικοπών και καταργήσεων στα επιδόματα που λαμβάνουν, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου του 2012 και όχι από την πρώτη Ιουλίου του 2013 !! Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, από τις περικοπές να μην εξαιρεθούν ούτε καν οι ένστολοι που θεωρούνται «μάχιμοι» !

Ποια επιδόματα μπαίνουν στο στόχαστρο;;

Τα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών που λαμβάνουν οι αστυνομικοί , οι στρατιωτικοί , οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες (ξεκινούν από τα 11 1 ευρώ και φτάνουν τα 225)

Τα επιδόματα «ειδικής απασχόλησης» που λαμβάνουν οι αστυνομικοί , οι στρατιωτικοί , οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες. (Κυμαίνονται από 143 έως 371 ευρώ)

Η «πάγια αποζημίωση» των δικαστικών λειτουργών (Κυμαίνονται από 644 έως 769 ευρώ)

Το «επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών» (Κυμαίνονται από 404 έως 809 ευρώ)

Το επίδομα «δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης» των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του κράτους (425 ευρώ)

Τα «ειδικά ερευνητικά επιδόματα» των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού προσωπικού των ΑΕΙ (Κυμαίνονται από 252 έως 340 ευρώ)

Τα «ερευνητικά επιδόματα» του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ (Κυμαίνονται από 137 έως 315 ευρώ).

Για μαχαίρι πάνε τα επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής πανεπιστημιακής απασχόλησης, πάγιας αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, το κίνητρο απόδοσης των διαπλωματικών υπαλλήλων και το επίδομα αποκλειστικού λειτουργήματος που λαμβάνουν οι αρχιερείς .

Αλλάζει ο υπολογισμός του χρονοεπιδόματος

Για το επίδομα αυτό που προσαυξάνει το βασικό μισθό κάθε δημόσιου λειτουργού από 4% μόλις συμπληρώσει το 1 έτος μέχρι και 60% με τη χρονική συμπλήρωση 29 ετών υπηρεσίας, προβλέπεται:

-Μείωση από το 4% στο 2% του ποσοστού που προστίθεται στο χρονοεπίδομα κάθε φορά που μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας, συμπληρώνεται μια διετία !

-Αύξηση από διετία σε τριετία ή τετραετία ή ακόμη και οκταετία του χρονικού διαστήματος που απαιτείται να συμπληρωθεί για να αυξηθεί το επίδομα χρόνου υπηρεσίας!

-Στα 10 πρώτα χρόνια της υπηρεσίας η αύξηση του χρονοεπιδόματος να γίνεται ανά διετία, όπως σήμερα και μετά κάθε 3 ή 4 ή 8 χρόνια!!

SOS εκπέμπουν οι μισθολογικές προαγωγές !

Εξετάζεται η κατάργηση ή περικοπή των μισθολογικών προαγωγών που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί , οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί , οι πυροσβέστες και οι δικαστικοί λειτουργοί

Τύπος της Κυριακής μέσω star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.