Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Μάχη» για να αλλάξουν χέρια οι έδρες Ν.Δ. και «Χρυσής Αυγής»
Σε Μεσσηνία – Λακωνία με ενστάσεις Χρυσομάλλη και Κολοκοτρώνη


«Μάχη» ανακατανομής των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και της ...........

«Χρυσής Αυγής» για τις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας αναμένεται να δοθεί στο Εκλογοδικείο.

Εκεί κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, που, αν ευοδωθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα το κυβερνόν κόμμα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα στη Μεσσηνία και να χάσει, αντίστοιχα, μία στη Λακωνία, την οποία κερδίζει η «Χρυσή Αυγή», η οποία θα χάσει την έδρα που κατέχει στη Μεσσηνία.

Η πρώτη από τις κατατεθείσες ενστάσεις είναι του α' αναπληρωματικού βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος, Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής», Δημήτρη Κουκούτση.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στη Λακωνία, Χαρ. Κολοκοτρώνη, και στρέφεται κατά της κας Πατριανάκου. ..........

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» της Αγροτικής Τράπεζας από τη Δευτέρα στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής «ΦΩΝΗΣ». Πρόκειται για απόφαση-αστραπή κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος, θέλοντας να πείσουν τους δανειστές για αποκρατικοποιήσεις –εξπρές, με στόχο την ενωμένη μεγάλη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Ερωτηματικό η ιστορία των υποθηκών και η τύχη της «κακής» ΑΤΕbank.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος στις «παράγκες» της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Δήμος και επαγγελματίες συμφώνησαν μόνο τέντες και ομπρέλες για σκίαση των χώρων χωρίς πατώματα και ξώσπιτα.

● ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ τα τοπικά προϊόντα και υπό τον τίτλο «Μανιάτικο Πανόραμα» εκ Τσερίων ορμώμενοι μετέτρεψαν χώρο στην προκυμαία του λιμανιού σε εμπορική έκθεση, όπου πωλούνται(!) κάθε μορφής προϊόντα από εκθέτες που πλήρωσαν αδρά για κάθε περίπτερο! Μάλιστα είχαν ζητήσει και από το Δήμο Καλαμάτας χρήματα για να… διαφημίσει την πόλη!!! Έφαγαν όμως πόρτα από το Μανιάτη δήμαρχο και το ’ριξαν στην πώληση μέχρι χαλβά Φαρσάλων!!! Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και ποιοι βγάζουν… χαρτζιλίκι;

● ΜΕΧΡΙ τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα φθάσει η Περιφέρεια για την Ολυμπία Οδό αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η βούληση Τατούλη είναι απόλυτη και η δήλωσή του κατηγορηματική.

● ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ «πόθεν έσχες» στους λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης.

● ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Στ. Καλογιάννη ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης όπου ζήτησε και έλαβε την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών της μελέτης για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Μάλιστα ο υπουργός του μετέφερε και τη βούληση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

● Ο Β. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ απαντά στην προσωρινή διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Μια απάντηση που επιβεβαιώνει την κρίση στο συνεταιριστικό κίνημα και τις αστοχίες του νέου νόμου.

● Ο ΓΝΩΣΤΟΣ δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για την Καλαμάτα που αγάπησε τονίζοντας: «Στην Καλαμάτα υπάρχει Ελλάδα, λαμπερή και ξελογιάστρα, ακόμα».

● ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ μας Τσίρκο από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο του Κάστρου από το θεατρικό σχήμα «Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος». Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε…

ΑΥΤΑ και πολλά άλλα, μαζί με ενδιαφέροντα σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που πρωί-πρωί κυκλοφορεί στα περίπτερα και τους συνδρομητές και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.