Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Τα 9 βήματα του Σαμαρά για έξοδο από την κρίση

Αποφασισμένος να επιβάλλει εσωτερικό…. μνημόνιο με στόχο την αποκατάσταση της διαφάνειας του πολιτικού συστήματος αλλά και την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης εμφανίστηκε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας προς αυτή την κατεύθυνση μία δεύτερη δέσμη εννέα καίριων μέτρων με μπόλικο… ψαλίδισμα.

Συγκεκριμένα, ψαλιδίζεται η ...........

χρηματοδότηση των κομμάτων αλλά και τα βουλευτικά προνόμια όπως αυτοκίνητα και διπλές συντάξεις, όπως επίσης οι σύμβουλοι των υπουργών σύμβουλοι των υπουργών ενώ η άρση της ασυλίας θα περιορίζεται μόνο στις περιπτώσεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων ενός βουλευτή.
Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε:

1. Άμεση πρωτοβουλία για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών.
2. Πρωτοβουλία για την τροποποίηση όσων ισχύουν περί βουλευτικής ασυλίας. με τον περιορισμό της μόνο στις περιπτώσεις που άμεσα συνδέονται με την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
3. Περιορισμό της χρηματοδότησης των κομμάτων και κόψιμο όσων βουλευτικών προνομίων δεν είναι απαραίτητα όπως τα αυτοκίνητα και οι διπλές συντάξεις για τους νέους βουλευτές.
4. Περιορισμό των συμβούλων, ιδιαίτερα των υπουργών.
5. Συγκρότηση ειδικού σώματος που θα εξετάσει το «πόθεν έσχες» στελεχών των κυβερνήσεων και αρχηγών κομμάτων από το 1974 και όπου η δημιουργία περιουσίας δεν δικαιολογείται, θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση.
6. Έκδοση συντάξεων σε σημαντικά λιγότερο από ένα χρόνο, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
7. Άμεση αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.
8. Καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών, ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων και δημοπρατήρια
9.Και τέλος άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών, ώστε οι δόσεις τους να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

ΣΧΟΛΙΟ
Προεκλογικά ο Σαμαράς δεν μιλαγε για 18 μέτρα για έξοδο απο την Κρίση? Χθες παρουσίασε μόνο 9. Τα υπόλοιπα 9 μέτρα που δεν είπε (και τα έλεγε προεκλογικά) που στο διάολο πήγαν; Τα έφαγε η μαρμάγκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.