Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παρά τα έργα του ΕΣΠΑ οι Μεσσήνιοι παραμένουν στην ανεργία

Γράφει η Αντωνία Μπούζα,
Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας


Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην Ελληνική κοινωνία , που πλήττεται από την οικονομική κρίση.
Η ανεργία εκτινάχθηκε το 2012 στο 20%-22% και με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ, ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1.200.000.
Η μεγάλη οικονομική ύφεση και η καθίζηση ακόμη και παραγωγικών τομέων της Εθνικής μας Οικονομίας όπως είναι ο Τουρισμός , ενισχύουν την απαισιοδοξία και την απελπισία στους Έλληνες.

Η ανησυχία δε, για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ..........

έχει δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στις τοπικές κοινωνίες και όλοι αναμένουν εναγώνια την επόμενη μέρα.
Η σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας είναι το ζητούμενο.
Οι δημόσιες επενδύσεις που στοχεύουν στην αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου έχουν υποστεί καθίζηση.
Ευτυχώς όμως αυτήν την περίοδο, μέσω της υλοποίησης έργων από το ΕΣΠΑ ,στη Μεσσηνία κάτι άρχισε να κινείται.

Οι προσδοκίες από τα συναφή επαγγέλματα πολλές, διότι όλοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα έργα αυτά για λίγα μεροκάματα.
Από πλευράς όμως του Σωματείου Εργατοτεχνιτών σιδήρου και μπετόν Νομού Μεσσηνίας που αριθμεί πάνω από 100 μέλη περίπου και πλήττονται σκληρά από την ανεργία, εκφράστηκε αγωνία και απογοήτευση, διότι τα μέλη τους παραμένουν στην ανεργία καίτοι έχουν αρχίσει οι εργασίες σε πολλά έργα.

Στη γέφυρα του ποταμού Νέδοντα σύμφωνα με το Σωματείο,εργάζονται μόνο 7 Μεσσήνιοι εργατοτεχνίτες και 20 αλλοδαποί , στην επισκευή του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας εργάζονται μόνο αλλοδαποί εργάτες και στο έργο της διαμόρφωσης της πλατείας Καλαμάτας εκτός των χειριστών μηχανημάτων που είναι Έλληνες , οι λοιποί είναι πάλι αλλοδαποί.

Χωρίς η αναφορά να εμπεριέχει έστω και ψήγμα ρατσισμού απέναντι στους νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες, θεωρώ ότι πρέπει οι ανάδοχες εταιρείες να αντιληφθούν , πως αν νεκρώσουν οι τοπικές κοινωνίες η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη κυρίως στην τοπική οικονομία.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στα έργα αυτά, θεωρώ ότι πρέπει να ενσκήψουν στο δίκαιο αίτημα για εργασία των Μεσσηνίων εργατοτεχνιτών και με παρέμβαση στους αναδόχους να ζητήσουν να επικρατήσει η λογική της υποστήριξης της τοπικής οικονομίας.
Οι ημέρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας και κάθε απώλεια στήριξης της Μεσσηνιακής εργατικής τάξης, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα και ενισχύει την τάση απαξίωσης της αποτελεσματικότητας των πολιτικών μας ταγών.

1 σχόλιο:

  1. Είναι βέβαιο ότι οι πόροι που έχουν απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ δεν έχουν αξιοποιηθεί στο μέγιστο, έτσι ώστε όχι μόνο να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις αλλά και να αυξηθεί η απασχόληση σε τοπικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.