Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τετραπλό χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δύσκολες μέρες περιμένουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές, αφού θα αρχίσουν να τρέχουν τέσσερα χαράτσια. Εκτός από το ειδικό τέλος επί των ακινήτων, που θα αρχίσει να έρχεται με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα φορολογικές εκκρεμότητες προηγούμενων χρόνων, ενώ δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τις καθυστερήσεις!

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσα σε μικρό ...........

χρονικό διάστημα κι αν δεν αλλάξει η κατάσταση, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το οποίο εκκρεμεί από το 2009, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και τα ενημερωτικά σημειώματα της εφορίας -βάσει του προγραμματισμού- για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και για τον ίδιο φόρο του 2011.

Συνολικά η επιβάρυνση θα είναι πολύ υψηλή για όσους είναι κάτοχοι κάποιου ακινήτου και μάλιστα σε μια εποχή στην οποία υπάρχει πρωτοφανής οικονομική δυσπραγία και τα οικογενειακά εισοδήματα βρίσκονται στο ναδίρ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνών Οικονομολόγων Βορείου Ελλάδος (ΕΦΟΒΕ), Γιάννης Τύρης, η μεγάλη πλειονότητα των ιδιοκτητών για τα τρία χρόνια θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε λίγες μόλις μέρες περίπου 500 – 1.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Θα έπρεπε να είχαν σταλεί νωρίτερα οι ειδοποιήσεις, όμως υπήρχαν προβλήματα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και γι’ αυτό σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Το συνολικό ποσό θα είναι πολύ «τσουχτερό»», τόνισε ο κ. Τύρης.

Οι πολίτες έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο θα αναγράφεται το ύψος του ποσού. Οσοι απαλάσσονται από το χαράτσι ή όσοι το πληρώσουν με μειωμένους συντελεστές θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση και στη συνέχεια να κινηθούν γραφειοκρατικά για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

«Ηδη αποστέλλονται τα ενημερωτικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και φυσιολογικά αναμένουμε αυτά για το ΦΑΠ. Είναι δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει όσα προσδοκά, αφού η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων δε θα μπορέσει να πληρώσει το συνολικό ποσό. Αλλωστε, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Ακόμη και σε κατασχέσεις ακινήτων να προστρέξει το Δημόσιο, πάλι δε θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Στη σημερινή πραγματικότητα δεν εκτελούνται πλειστηριασμοί, αφού δεν προσέρχεται κανείς να «χτυπήσει» τα ακίνητα», ανέφερε από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Τάσος Βάππας.

Market Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ευκαιρία να στείλουμε στα τσακίδια μια και καλή τους Τροϊκανούς και αυτούς που μας τους φόρτωσαν στον σβέρκο (ΠΑΣΟΚ) αλλά και αυτούς που μεταλλάχτηκαν από αντιμνημονιακοί σε υπέρμαχους του μνημονίου (ΝΔ).
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ.

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ! ΜΕ ΤΟ "ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ" ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαυρο στους μαυρογιαλουρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.