Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Εορτασμός της Αγίας Μαύρας στα Φιλιατρά

Με ευλάβεια έγινε και φέτος η μεταφορά της είκονας της Αγίας Μαύρας στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά όπου πριν τελέστηκε στον Αγιο Ιωάννη θεία λειτουργία και μοιράστηκε στους πιστούς μπουκαλάκι με λάδι.
Ο Εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος αμέσως μετά την θεία λειτουργία, ξεκίνησε την πομπή μεταφοράς της Ιερής εικόνας στο Εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου όπου θα ψαλλόταν εσπερινός ενώ αύριο Πέμπτη θα υπάρξει λιτανεία της Ιερής Εικόνας και δοξολογία στην πλατεία Φιλιατρών.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου, λειτούργησε από το μεσημέρι Ανθοκομική έκθεση με αρκετούς εκθέτες λουλουδιών από την Φαρακλάδα, την Κυπαρισσία, την Χώρα και από τα Φιλιατρά όπου ο κόσμος που παρευρέθηκε βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει λουλούδια.
Η Ανθοκομική έκθεση συνδιοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το Ράδιο Νίκη 96,4 και το Blog Φιλιατρά News.

Στις 7 ξεκίνησε ο Εσπερινός παρουσία του Δημάρχου ...........

Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, του Αντιδημάρχοιυ κ. Ιωάννη Μεςρκούρη, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τριφυλίας πλήθους κόσμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εορτή της Αγίας Μαύρας, είναι επίσημα αναγνωρισμένη τοπική αργία από το Ελληνικό Κράτος βάση Βασιλικού διατάγματος του 1948 (κλίκ) όπως πολύ πρόσφατα είχε αποκαλύψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Φιλιατρά News φέρνοντας στο φως της Δημοσιότητας το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Δείτε δυο σχετικά video από την περιφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαύρας αλλα και την Ανθοκομική έκθεση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.