Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικό... θρίλερ για τα δικαιώματα Ξεκίνησε από χθες -και λήγει το Σάββατο

Η ΕΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εκλεισε χθες με περιπετειώδη τρόπο το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Η περιπέτεια είχε να κάνει με την επαναλειτουργία του συστήματος για κάποιες ώρες και αφού αρχικά είχε κλείσει, γιατί σύμφωνα με το γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Κανελλόπουλο, «κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση».
Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι το σύστημα .............

ξανάκλεισε οριστικά και δε θα ξανανοίξει για την ΕΑΣ, αν συνεχίσει να παίρνει χρήματα από τους παραγωγούς, όπως επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος. Πάντως, όσον αφορά τους παραγωγούς που έχουν ήδη πληρώσει, ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει λύση και πρέπει να τα βρουν οι ίδιοι με την Ενωση. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, και άλλες Ενώσεις της χώρας -σχεδόν όλες- παίρνουν χρήματα από τους παραγωγούς.

Για το κλείσιμο του συστήματος και τη διακοπή της ενεργοποίησης από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, ο Γ. Κανελλόπουλος είπε στην "Ε": «Θα πρέπει να βάλουν μυαλό γιατί θα μείνουν εκτός νυμφώνος. Εχουν υπογράψει σύμβαση (ότι θα πληρωθούν μόνο τα 30 ευρώ ανά αίτηση από το κράτος) και πρέπει να τιμήσουν την υπογραφή τους και τον κόσμο του νομού που προσέρχεται για ενεργοποίηση. Δεν μπορούν να παίρνουν χρήματα από τα γεροντάκια».

Στην παρατήρησή μας ότι παίρνουν χρήματα και άλλες Ενώσεις και δεν έχουν συνέπειες απάντησε: «Θα τις κλείσουμε όλες. Πέρσι κλείσαμε 12 Ενώσεις που έπαιρναν χρήματα, ακόμα και της Λάρισας. Εχουμε 140 άτομα στο υπουργείο που θα τα στείλουμε στη Μεσσηνία να κάνουν τις ενεργοποιήσεις. Δεν μπορεί να ζητάνε ισότητα στην παρανομία. Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους». Για όσους παραγωγούς έχουν ενεργοποιήσει και έχουν δώσει χρήματα στην Ενωση, είπε: «Θα τα βρουν αυτοί με την Ενωση. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Για το γεγονός ότι νωρίς χθες έκλεισε το σύστημα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, αλλά μετά ξανάνοιξε. απάντησε: «Κατάφεραν κι έσπασαν τον κωδικό από την Ενωση, όπως μου είπαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Ο γ.γ. μας ενημέρωσε ότι «σήμερα κόβεται και η Ροδόπη. Οπου υπάρχει διαμαρτυρία και υπάρχουν και στοιχεία, τις κόβουμε. Πριν από 10 ημέρες κόψαμε την Ηλεία, γιατί έπαιρνε χρήματα».
Μεταξύ των ΕΑΣ που παίρνουν χρήματα είναι και η Λακωνία. Ο πρόεδρός της Νίκος Προκοβάκης μας είπε: «Ολες οι ΕΑΣ της Ελλάδας παίρνουν χρήματα. Αν δεν πάρουν χρήματα, θα χρεοκοπήσουν μ’ αυτά που ζητάνε κάθε φορά. Η Ενωση θα πάρει το 50% για την ενεργοποίηση μετά από 6 μήνες και ύστερα από 4 μήνες τα υπόλοιπα και αυτά όχι όλα. Και έχει προμήθειες (μελάνι) και το εργατικό δυναμικό, συνολικά έξοδα 200.000 με 250.000 ευρώ. Και κάθε χρόνο μας ζητάνε κι άλλα πράγματα».

Από εφημερίδα

ΣΧΟΛΙΟ
Οι αυθερεσίες Κοζομπόλη συνεχίζονται. Χαρατσώνει για να καλύψει τις οικονομικές τρύπες της Ένωσης που ΕΚΕΙΝΟΣ δημιούργησε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.