Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κουσελάς: Να ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες για να ενεργοποιηθεί η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων. Σταύρος Δήμας: Παραμένει ανοικτό το ζήτημα..

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας απάντησε στην από 10-2-2012 Αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Με την Αναφορά ζητείτο να ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες για να ενεργοποιηθεί η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων καθώς και η επιστροφή του αναγκαστικού δανείου που είχε λάβει η Γερμανία, ως απαράγραπτα δικαιώματα της χώρας μας.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ..........

με σχετική απάντησή τους, δήλωσαν αναρμόδια.

Το πλήρες κείμενο της Απάντησης του Υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και εκείνο του αναγκαστικού κατοχικού δανείου- ως συνέπεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απασχολούν από μακρού χρόνου την Ελλάδα.

Η χώρα μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εκάστοτε συγκυρίες στις διμερείς και διεθνείς σχέσεις και συνεκτιμώντας τις νομικές, ανθρωπιστικές και άλλες παραμέτρους του ζητήματος, εγείρει τακτικά το θέμα στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων μεταξύ ανωτάτων στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπηρεσιακών επαφών μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων.

Η εν προκειμένω εκκρεμότητα υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της. Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της.

Άλλωστε, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην Απόφασή του από 3ης Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους σχετικά με την διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας στην οποία παρενέβη και η χώρα μας, διαπιστώνει, ότι το γεγονός ότι ένα Κράτος απολαύει ετεροδικίας ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων ενός άλλου κράτους, δεν επηρεάζει το ζήτημα της διεθνούς του ευθύνης και της συνακόλουθης υποχρέωσής του να παράσχει αποζημίωση. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσει την Απόφαση με προσοχή, υπό το φώς της σταθερής και διαχρονικής θέσης ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημειώσεων παραμένει ανοικτό.»

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε προσδιοριστεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων μετά από αίτημα βουλευτών. Η συνεδρίαση, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι τρεις συναρμόδιοι Υπουργοί (Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης) αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει... Μας δουλεύουν κανονικά. Οχι αποζημιώσεις δεν πρόκειται να διεκδικήσουν αλλα μάλλον τα χάρισαν. Γιατί να πράγματι τα διεκδικούσαν τόσα χρόνια θα τα είχαν πάρει. Αρα το δούλεμα πάει σύννεφο.

Για διαβάστε και αυτό και θα καταλάβετε πολλά: «Αν η Ελλάδα θυμηθεί τις αποζημιώσεις, θα μας πάρουν και τα σώβρακα»


3 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ?
    ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΛΙΤΩΝ?
    ΚΑΠΟΙΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα λετε τετοια ε?Οπως λεει και ο φιλος απο πανω θα ειμαστε εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΥ ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΡΘΕ Η ΩΡΑ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.