Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τριφυλία Τεράστια προβλήματα ξανά στα αλιευτικά καταφύγια…

Στο έλεος των κυμάτων βρέθηκαν ξανά τα αλιευτικά καταφύγια της Τριφυλίας, με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν και την ένταση της θαλασσοταραχής να προκαλούν ζημιές σε σκάφη και βάρκες.

Το περασμένο διήμερο τα κύματα χτυπούσαν λυσσαλέα μόλους και προβλήτες και έμπαιναν μανιωδώς στα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια στην Κυπαρισσία, τη Μαραθόπολη, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη. Τα «χτυπήματα» αυτά ήρθαν σε συνέχεια της προ μηνός καταστροφής, για να αποτελειώσουν τον όλεθρο. Οι μόλοι αποδείχθηκαν, ξανά, ανίκανοι να σταματήσουν τη μανία των κυμάτων.

Το λιμάνι της Κυπαρισσίας αποδείχθηκε για ...........

πολλοστή φορά πως παραμένει χωρίς καμία ασφάλεια, παρά την κατασκευή – επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο εντός του αλιευτικού καταφυγίου. Όλη η ρεστία που έμπαινε στο λιμάνι γυρνούσε γύρω γύρω στα κρηπιδώματα και κατέληγε με όλη της την ένταση ξεσπώντας στο αλιευτικό καταφύγιο, προκαλώντας ζημιές σε επαγγελματικά σκάφη και ερασιτεχνικές βάρκες. Τεράστιο πρόβλημα έχει προκληθεί στο κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούριο προσήνεμο μόλο, από το οποίο έχουν φύγει τα μπλόκια και κινδυνεύει με κατάρρευση. Χρειάζεται άμεσα επέμβαση ενίσχυσής του, αλλά, όπως φαίνεται, δεν κινείται κάτι σε αυτή την κατεύθυνση και παραμένει έρμαιο των κυμάτων.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης η κατάσταση είναι τραγική, χωρίς καμία ασφάλεια ελλιμενισμού. Όλη η θάλασσα μπαίνει μέσα και βγάζει σκάφη και βάρκες έξω στη στεριά, προκαλώντας τους μεγάλες και σοβαρές ζημιές. Από την προηγούμενη φορά, πριν από ένα μήνα, έχει υποστεί καθίζηση ο μόλος. Με τη μανία των κυμάτων των προηγούμενων ημερών η καθίζηση μεγάλωσε και τα μπλόκια βρέθηκαν στον πάτο της θάλασσας. Σημειώνουμε πως στη Μαραθόπολη τα κύματα βγήκαν και στον παραλιακό πεζόδρομο, προκαλώντας πολλές ζημιές σε καταστήματα.

Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Κυριακής η θάλασσα λίγο έλειψε να πλησιάσει το δρόμο. Τόσο έντονη ήταν η θαλασσοταραχή, που ο μόλος δεν μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να κοπάσει τα κύματα, ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατούσε και στο μικρό λιμανάκι του Αγρίλη.

Στο Καλό Νερό τα κύματα έφτασαν μέχρι τον παραλιακό δρόμο, ενώ στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, στην πηγή του Άι – Λαγούδη, τα νερά που δεν έβρισκαν διόδους διαφυγής σχημάτισαν λίμνη.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.