Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σε ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8% σε νέα δημοσκόπηση, στο 31% η Ν.Δ

Δεν έχει τέλος η δημοσκοπική «κατρακύλα» του ΠΑΣΟΚ. Νέα μέτρηση το κατατάσσει στη 5η θέση με ποσοστό μόλις 8%. Η κούρσα ανόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεχίζεται και φτάνει το 18%.

Σύμφωνα με της μέτρηση της Public Issue για ............

την Καθημερινή, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ τα ποσοστά της οποίας απέχουν αρκετά από την αυτοδυναμία. Πεσμένα τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, ενώ για δεύτερη φορά σε δημοσκόπηση φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12,5% και 12% ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο «κόμμα» είναι η αποχή που ανέρχεται στο 30%.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.

Δυσαρεστημένοι για Παπαδήμο

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, δηλαδή 9 στους 10, είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.

Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι στο Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%. και Θετική για το 46%. Τον Δεκέμβρη οι θετικές γνώμες ήταν 60%.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.

Άμεσα εκλογές

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.

Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα.

Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.

Reporter.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να μείνει το ΠΑΣΟΚ και εκτός Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.