Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας. Οδηγίες στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ

Αγαπητέ ασφαλισμένε στον ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ),

από την 1η Ιανουαρίου 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ασφαλιστικό ταμείο ΕΟΠΥΥ, με πολλές ασάφειες, παραλείψεις και λάθη, και μοναδικό στόχο την ελαχιστοποίηση της κρατικής δαπάνης για την περίθαλψη των πολιτών. Το αποτέλεσμα είναι η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας να είναι δύσκολη, ή και αδύνατη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, λόγω ακριβώς ........

αυτών των προβλημάτων, θεωρεί απαραίτητες κάποιες διευκρινίσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να εξετασθεί ή να αναγράψει φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις, μπορεί να το κάνει:

1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, τα ονόματα των οποίων μπορεί να αναζητήσει στις λίστες που του έχουν δοθεί από το ταμείο του, με την επισήμανση ότι κάθε συνεργαζόμενος ιατρός μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 50 ασφαλισμένους την εβδομάδα χωρίς αμοιβή. Από τον 51ο ασθενή και μετά ο ιατρός αμείβεται.

2) Στα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία

3) Στα καταστήματα του ΙΚΑ κατόπιν ραντεβού

4) Σε όλους τους ιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είτε συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι. Σε αυτούς που δε συνεργάζονται, θα πληρωθεί το αντίτιμο της επίσκεψης, όπως αυτό καθορίζεται από τον κάθε ιατρό.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πρέπει να εκτελέσει εργαστηριακές εξετάσεις (μικροβιολογικές, ακτινολογικές, βιοχημικές κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:

1) Στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, με συμμετοχή του ασθενούς 15% επί της αξίας των εξετάσεων

2) Στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, εργαστήρια πρώην ΙΚΑ), χωρίς συμμετοχή, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος υποβάλλεται σε παρακλινικές εξετάσεις που εκτελούνται από τους ίδιους τους ιατρούς (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ουρολόγους κ.λπ.), μπορεί να το κάνει:

1) Στους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς με συμμετοχή 15% του ασθενούς.

2) Σε όλους τους ειδικευμένους ιατρούς με την καταβολή του συνόλου της αξίας της εξέτασης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1) Ο ανώτερος αριθμός ασθενών που μπορούν να δεχθούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί είναι 50 την εβδομάδα. Όχι 10 ημερησίως, όπως λανθασμένα ακούγεται.

2) Εφόσον ο ασφαλισμένος βρίσκεται στη λίστα των 50 πρώτων ασθενών, η κλινική εξέταση, η συνταγογράφηση και η έκδοση παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ.

3) Είναι αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε ιατρική πράξη χρειασθεί ο ασφαλισμένος να καταβάλει χρήματα, θα λάβει Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.

Για τυχόν αλλαγές, θα βρισκόμαστε κοντά σας με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Για το Δ.Σ.

6 σχόλια:

  1. sinxaritiria se autous pou skeftikane pos 8a simazepsoun auta ta terata pou onomazonte giatrous.............ala mipos ua eprepe na skeutoun ke ton kosmaki pou otan 8a exoun simplirosi tous 50 asfalismenous meta 8a prepi na plironoun;,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε ανωνυμε αυτα τα τερατα που λες για τους γιατρους ειναι επιστημονες με μεταπτυχιακο.οταν εσυ γυριζες στις καφετεριες και στα μπαρακια αυτοι διαβαζαν και συνεχιζουν να διαβαζουν γιατι η ιατρικη εξελισεται.εχουν κουραστει και απαιτουν να πληρωνονται και οχι να δουλευουν με 6,48ευρω την επισκεψη.βεβαια οταν αρρωστησεις στα τερατα θα πας και οχι στον μπαρμαν.ομορφαααααντρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ke otan ego kale mou plirono 800 euro tebe 8a mou zitisi episkersi gia na mou grapsi farmaka;pi8anon kapia simferonta exis ke esi mazi me autous. simfono oti ta leuta pou tous dinoun ine ligosta ala ela piso ke 8imisou otan epernan tous paxoulous mis8ous apo ta tamia xoris na tous elenxi kanis posous as8enis e3etazan ke pigename episkepsi katevazan tin moutsouna. min trela8oume tora oti ine ke gia lipisi. iparxoun ke e3eresis ala distixos ine ligi.......o omorfantras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ομορφάντρα"... γράψε με Ελληνικούς χαρακτήρες σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. etsi mporo na grafo . zito signomi ean sas enoxli den grafo pleon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι ότι μας ενοχλεί. Απλά είναι δύσκολο να διαβάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.