Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Παγώνουν για έξι μήνες τα δάνεια από τα Ταμεία

Επιμέρους εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα ρυθμίζει η κατατεθείσα χθες τροπολογία-προσθήκη στον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου ΙΙ. Συγκεκριμένα προβλέπονται:

1. Το πάγωμα των δανείων, που έχουν ..........

χορηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, για έξι και περισσότερους μήνες, με απόφαση των ΔΣ των ταμείων, με την καταβολή από τους δανειολήπτες μόνο των τόκων και αντίστοιχη παράταση του χρόνου αποπληρωμής κατά 12 ή περισσότερους μήνες, επανυπολογίζοντας τις μηνιαίες δόσεις.

2. Παροχή ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης από 1-3-2012 έως 28-2-2013 στους άνεργους μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον διέθεταν 50 ημέρες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο. Την εν λόγω εισφορά θα αποδίδει στα ταμεία ο ΟΑΕΔ.

3. Δημιουργία κατ' οίκον βοήθειας σε συνταξιούχους φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης, με πηγή χρηματοδότησης το ΑΚΑΓΕ, μέσω δημιουργίας ειδικού λογαριασμού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

4. Επιπλέον μείωση των αποδοχών των ασφαλισμένων από 01.09.2012, με τη θέσπιση νέας ειδικής εισφοράς ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση της παροχής κατ' οίκον φροντίδας.

5. Καταγραφή των παράνομων μεταναστών και μείωση της εισφοροδιαφυγής, με το «καθεστώς προσωπικής μετάκλησης για απασχόληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας», με δυνατότητα απαλλαγής του εργοδότη από τις οφειλόμενες ασφαλιστικές και λοιπές εισφορές για το διάστημα μέχρι τη σχετική δήλωση στις αρμόδιες Αρχές. Για τον μετανάστη προβλέπεται είτε εκούσια αποχώρηση από τη χώρα, με προσωρινή 6μηνη άδεια παραμονής (διάστημα όπου μπορεί και να εργάζεται) ή να παραμείνει με νόμιμη θεώρηση εισόδου διάρκειας ενός έτους εφόσον υποβληθεί αίτημα προσωπικής μετάκλησής του από τον εργοδότη.

6. Θεσπίζεται ομοιότροπη αντιμετώπιση για το σύνολο των ενστόλων (Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας) μέσω του ΤΕΑΠΑΣΑ (ενιαίο ταμείο των πρώην έξι ασφαλιστικών και του ενός κλάδου υγείας των Σωμάτων Ασφαλείας - Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα).

Εδώ ολόκληρη η τροπολογία

kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.