Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Facebook, Twitter και Google απειλούν με black-out!

Μπορεί κανείς να φανταστεί μια μέρα στο διαδίκτυο δίχως Google, Twitter και Facebook;

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τα μεγαλύτερα sites του κόσμου, προσανατολίζονται σε ένα συγχρονισμένο ''πυρηνικό blackout'' για άγνωστο χρονικό διάστημα, διαμαρτυρόμενοι έτσι για το S.O.P.A. (Stop Online Priacy Act) και την PROTECT-IP.

Τα S.O.P.A και PROTECT-IP στοχεύουν ............

στο να σταματήσουν την ανταλλαγή αρχείων στο Internet και να γίνουν πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα ελέγχου όλου του διαδικτύου.

Έτσι οι μεγάλες εταιρείες του internet τάσσονται ενάντια σε αυτό το σκεπτικό και δηλώνουν έτοιμες να ''χτυπήσουν'' δυνατά, διακόπτοντας τη λειτουργία τους.

Στο πλευτό τους φέρονται να είναι και τα eBay, Amazon, Yahoo και Wikipedia.

"Αυτό ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν συμβαίνει, γιατί οι εταιρείες τυπικά δεν θέλουν να βάλουν τους χρήστες σε αυτή την θέση. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα νομοσχέδια θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το Internet. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτά τα νομοσχέδια σε όσους χρησιμοποιούν το Internet", ήταν τα λόγια του Markham Erickson, διευθυντή της NetCoalition.

Έτσι σε περίπτωση που τα μέτρα για έλεγχο του διαδικτύου συνεχιστούν δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πρωτοφανές blackout διαμαρτυρίας...

MediaGate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.