Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση Μαγκριώτη στην Νάντια Γιαννακοπούλου για την Ολύμπια Οδό.

Αν και έχουμε δεσμευτεί σαν ομάδα διαχείρισης του blog να μην δημοσιεύουμε δελτία τύπου από τους Βουλευτές Μεσσηνίας, σε αυτήν την περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μια εξαίρεση γιατί είναι θέμα το οποίο αφορά το μέλλον της Μεσσηνίας.

Έτσι λοιπόν σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την Ολύμπια οδό η οποία θα φτάσει μέχρι τον Πύργο Ηλείας θεωρούμε ότι πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να ενώσουμε τις φωνές μας όχι για να υποστηρίξουμε τους πολιτικούς στην αυριανή τους κάθοδο στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους αλλά για τον τόπο και μόνο για τον τόπο.

Είχατε διαβάσει σε προηγούμενη δημοσίευση από το Θάρρος σχετικά με την Ολύμπια Οδό.

Σήμερα η Βουλευτής Μεσσηνίας Κ. Γιαννακοπούλου μας έστειλε την απάντηση που έλαβε απο τον Μαγκριώτη σχετικά με το θέμα.
Ας την διαβάσουμε και ας βγάλει ο καθένας μας τα δικά του συμπεράσματα.Απάντηση Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη χθεσινή δήλωση της Νάντιας, σχετικά με την Ολύμπια Οδό

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της κας. Γιαννακοπούλου, σχετικά με την Ολύμπια Οδό, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε στην κα. Γιαννακοπούλου, ως εξής:

Αγαπητή Νάντια,

Αφήνοντας πίσω τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης των κατασκευαστών και των τραπεζών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, θέλω να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι η θέση του ΥΠΥΜΕΔΙ είναι σταθερή και σαφής.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, δυσκολεύουν την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Το ΥΠΥΜΕΔΙ από την αρχή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας, δούλεψε για να δώσει λύσεις που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου και την ανάπτυξη της περιοχής.

Είμαι πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί να βρεθεί και με την βοήθεια της Ε.Ε και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Προτάσεις και σενάρια έχουν υπάρξει πολλά, από διάφορες πλευρές και ιδιαίτερα από τους τεχνικούς συμβούλους. Τα δύο βασικά είναι αυτά που αναφέρω και στην απάντηση μου στην σχετική αναφορά σου, ΠΑΒ 539/03-11-2011. Η θέση όμως η δική μου αλλά και του Υπουργείου, είναι ότι μπορεί και πρέπει η σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα τουλάχιστον μέχρι τον Πύργο, σε αυτή την προγραμματική περίοδο.

Αυτό γιατί, όπως γνωρίζεις υπάρχει οριστική απαγόρευση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου : από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ περίπου.

Στο τμήμα αυτό θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του σημερινού οδικού άξονα, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο μπορεί και πρέπει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί η ανατολική παράκαμψη της λίμνης Καϊάφα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου τονίσω για ακόμα μία φορά, αυτό που ήδη γνωρίζεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ιδιωτική πλευρά και κυρίως στις τράπεζες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μαγκριώτης

8 σχόλια:

 1. ΧΕ ΧΕ ΧΕ ΧΕ....Χεσε μας ρεεεεεε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
  ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΑΝΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΖΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είχαμε σαν επιλογή το να δημοσιεύουμε δελτία τύπου που αφορούν μόνο την περιοχή μας. Αν αυτό εννοείς.
  Αν εννοείς αυτό εξακολουθείς να έχεις άποψη ότι αλλάζεις την αρχική σου ψήφο;

  McH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΑΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΩΜΟΥΝ ΠΩς ΤΟ ΕΊΧΑΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.
  ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΝΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συμφωνώ κι εγώ με αυτό που γράφης. Νομίζω πως πρώτα ο τόπος μας πρέπει να μας νιάζει και οι πολιτικοί θα κρηθούν την ώρα που θα ψηφήσουμε.
  Όσο για την παραβίαση της δέσμευσης σας νομήζω ότι καλά κάνατε σε αυτή την περίπτοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προτιμώ να μην βλέπω κανένα δελτίο τύπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Πρώην Διαχειριστής1 Δεκεμβρίου 2011 - 9:59 μ.μ.

  Νομίζω ότι θα πρέπει να δημοσιεύονται τουλάχιστον τα δελτία τύπου που αφορούν την περιοχή μας.
  Μπορεί να μην με ενδιαφέρει ως Φιλιατρινό αν θα πάει ο Κουσελάς και ο κάθε Κουσελάς για παράδειγμα στην Οιχαλία και με ποιόν θα συναντηθεί ή τι θα κάνει αλλα για κάτι που αφορά την περιοχή μου ασφαλώς και με ενδιαφέρει.

  Τωρα αν νομίζουν οι κ.κ. Κουσελάς, ή κ. Γιαννακοπούλου ή ο κ. Βουδούρης (αυτός 1000 τοις χιλίοις δεν ξαναβλέπει έδρα ούτε σε κρυστάλινη σφαίρα μέντιουμ) ή ο κ. Λαμπρόπουλος ή ο κάθε κύριος ή κυρία ότι θα επηρεαστώ απο το πόσες ερωτήσεις κατέθεσε ο καθένας κλπ κλπ πλανώνται πλάνη οικτρά.

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα τους κάνω κατάφατσα 3-4 ερωτήσεις. Τις απαντήσεις που θα πάρω τις ξέρω ήδη αλλα θα τις κανω έτσι για το θεαθήναι. Για να γελάσω με τις απαντήσεις τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.