Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ημερίδα για τους σεισμούς στην Καλαμάτα.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το 1978, το Βόλο το 1980, την Αθήνα το 1981 και την Καλαμάτα 1986, ανέδειξαν πως η πολιτεία οφείλει να παίρνει συνεχώς όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, να διαθέτει σχέδια ετοιμότητας και κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ...........

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ, διοργανώνουν συνάντηση εργασίας (workshop), αύριο Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» .

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ιδρύθηκε το 1983 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σκοπός του Ο.Α.Σ.Π. είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής της χώρας -στο πλαίσιο των κυβερνητικών κατευθύνσεων- καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής
Αυτή η Ημερίδα είναι σημαντική και ουσιαστική γιατί θα παρουσιαστούν όλες οι ενέργειες και τα σχέδια, που οι φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν σε μια τέτοια περίπτωση. Θα ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», θα παρουσιαστεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για σεισμό, πώς πρέπει να οργανωθούν και να λειτουργήσουν οι χώροι συγκέντρωσης και καταυλισμού και τέλος πώς πρέπει να γίνεται ο προσεισμικός έλεγχος κτηρίων.

Η εφαρμογή αντισεισμικής πολιτικής, που θα βασίζεται στην παρακολούθηση, την πρόληψη και την ετοιμότητα, η ανταλλαγή εμπειριών, ο εντοπισμός πιθανών αδυναμιών – αναγκών, είναι σίγουρο ότι θα αποβούν ισχυρό όπλο κατά του σεισμού, προκειμένου να περιορίσουμε τις καταστροφές και να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.

Κλίκ στην πρόσκληση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.