Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ από σήμερα θα πληρώνουν!

Από σήμερα όσοι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα επισκέπτονται τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ασφαλιστικό τους φορέα είτε για εξέταση είτε απλώς για να ξαναγράψουν τα φάρμακα της αγωγής τους θα πρέπει να πληρώνουν το προβλεπόμενο πόσο και να λαμβάνουν την αντίστοιχη απόδειξη ώστε να διεκδικούν τα χρήματα αυτά από το ταμείο τους!

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι........

ιδιώτες γιατροί μετά τη σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) και έτσι όλοι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη στους γιατρούς.

Πάνω από 350 εκατ. ευρώ χρωστά ο ΟΠΑΔ στους γιατρούς του ΙΣΑ γι αυτό και ο σύλλογος αποφάσισε την αναστολή - επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων ιατρών έναντι του ΟΠΑΔ και καλεί όλα τα μέλη του να δέχονται όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εισπράττοντας από αυτούς τις προβλεπόμενες από το νόμο ελάχιστες αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ο ΙΣΑ καλεί τους γιατρούς να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, την οποία θα αποστείλουν στον ΙΣΑ, τον οποίο θα εξουσιοδοτήσουν για την κατάθεση της στην αρμόδια ΥΠΑΔ καθώς και να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση από 1-12-2011 έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση είναι ουσιαστικά υποχρεωτική για τα μέλη του Συλλόγου καθώς ο ΙΣΑ τονίζει ότι : "Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 22-11-2011 απόφαση του ΠΙΣ η σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα".

1 σχόλιο:

  1. ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
    ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ:
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ!
    ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Ω3, Q10,....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.