Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΝΥΤ: Σαββατόβραδο θα πούμε "αντίο" στο ευρώ

Θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης για την Ευρώπη: Μετά από εβδομάδες φημολογιών,ένα Σάββατο βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ και θα επιστρέψει στην δραχμή.

Το πρωί της Δευτέρας, ουρές από χιλιάδες Ελληνες θα βρεθούν μπροστά στις κλειστές πόρτες τραπεζών, προσπαθώντας μάταια να μπουν μέσα για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η αξία της δραχμής θα «κουρευτεί» 60% και πλέον έναντι του ευρώ και οι τιμές των αγαθών θα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, στα λίγα καταστήματα που θα έχουν το θάρρος να ανοίξουν εκείνη την ημέρα.

Καθώς η χώρα θα διολισθαίνει στο χάος, ο στρατός θα..........

ρίξει την κυβέρνηση και θα αναλάβει την εξουσία.

Αυτό το εφιαλτικό σενάριο περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι New York Times σε σημερινό τους άρθρο υπό τον τίτλο «Μελετώντας την έσχατη ημέρα: Εξοδος από το ευρώ.»

Η αμερικανική εφημερίδα, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα σενάριο που πιθανόν να μην υλοποιηθεί ποτέ αλλά, σε κάθε περίπτωση, η διόγκωση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη το καθιστά πλέον καθόλου απίθανο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για άλλες χώρες που πλήττονται από την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Market beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.