Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ελάχιστα νέα μέτρα μέχρι το 2015

Αισιόδοξος για το ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την επόμενη τριετία εμφανίστηκε ο Βενιζέλος. Πρόοδος χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα για το PSI, λέει η Τρόικα

Οι συνομιλίες για το ελληνικό PSI σημειώνουν πρόοδο ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της τρόικας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ...........

ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι είναι θετικές οι ενδείξεις από τις διαβουλεύσεις και την πορεία της συζήτησης για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, το οποίο θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «θα κριθεί τον Ιανουάριο, οπότε και είναι η κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, και θα κριθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει μια επιλογή ανάγκης, η οποία παραδέχθηκε ότι «έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατη αναφορά του, διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε πως είναι κουρασμένος, αλλά ότι συμπάσχει με τον Ελληνα πολίτη που εξουθενώνεται με τις θυσίες. «Μακάρι να μπορούσα να απαλλάξω τον Έλληνα πολίτη από ένα μικρό βάρος», συμπλήρωσε, διαβεβαιώνοντας... πως σε προσωπικό επίπεδο διατηρεί «τεράστιες αντοχές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Βενιζέλος στάθηκε σε όσα έχει πρόσφατα καταθέσει ο πρωθυπουργός, («δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε αυξήσεις φορολογικών συντελεστών») και επικεντρώθηκε σο ζήτημα των δαπανών, λέγοντας ότι αυτές θα πρέπει να μειωθούν κάτι που θα προκύψει μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Περιγράφοντας μάλιστα την τριετία 2013 - 2015, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν ήδη δοκιμάσει οι πολίτες.

ellispoint

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάκη δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει. Μπορεί να είσαι οργιμένος, το δέχομαι και το σέβομαι αλλά ξέρεις την πολιτική του blog. ΟΧΙ ΒΡΙΣΙΕΣ.
    Κι εμείς θέλαμε να γράψουμε πολύ χειρότερα για τον Μπένι και τα λεγόμενα του αλλά..... αν τα γράψουμε θα γίνει χαμός στο ίσωμα.
    Ξέρεις ότι τα σχόλια σου τα βγάζουμε αλλά το συγκεκριμένο έπρεπε να κοπεί. Σβήσε την λέξη που απορρίπτει το μήνυμα σου και πολύ ευχαρίστως να το δεις.
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράκληση για τον Τάκη Περρέα να επικοινωνήσει με την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News.
    FiliatraNews@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.