Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ιερέας στα Φιλιατρά συνέλαβε 3 κακοποιούς

Οχι χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά χωρίς τον... παπά υπολόγιζαν δύο Ρουμάνοι κλέφτες 18 και 21 ετών στα Φιλιατρά. Ο ιερέας Διονύσιος Καλογερόπουλος της ενορίας του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από αυτούς, ενώ περιφέρονταν... περίεργα έξω από το σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας. Ομως δεν στάθηκε μόνο σ' αυτό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαζί με άλλον ένα συμπολίτη του ακινητοποίησαν κι έναν Αλβανό που κουβαλούσε πάνω του σιδερολοστό και κουκούλα κι από ό,τι φαίνεται έχει «πλούσιο» παρελθόν.

Οπως αποδείχθηκε, νωρίτερα οι δύο Ρουμάνοι είχαν ..........

κλέψει ένα μηχανάκι από την περιοχή των Φιλιατρών το οποίο και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς ο συλληφθείς αποκάλυψε το σημείο όπου το είχαν παρατήσει. Εν τω μεταξύ χθες το πρωί συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Φιλιατρών και ο δεύτερος Ρουμάνος.

Ο πατήρ Διονύσιος μας διηγήθηκε ότι από νωρίς το βράδυ της Δυτέρας το σπίτι του -που είναι στην έξοδο των Φιλιατρών προς Χριστιάνους- είχε μείνει χωρίς ρεύμα αν και δεν υπήρχε κάποια βλάβη στην περιοχή. Οταν επέστρεψε αργότερα σε αυτό, περίπου στις 10, από μέσα είδε στο πλάι του σπιτιού, όπου υπάρχει ένα αδιέξοδο δρομάκι, να κινούνται δύο άτομα ύποπτα προς τον φράχτη του. Καθώς ήταν σκοτάδι μέσα στο σπίτι, αυτοί δεν μπορούσαν να τον δουν ενώ ο ίδιος έβλεπε τις κινήσεις τους από το φως μιας κολόνας. Βγήκε έτσι από το σπίτι του -ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία- και πήγε στο αδιέξοδο δρομάκι. Οταν ρώτησε τα δύο άτομα τι κάνουν εκεί, του είπαν ότι κάνουν βόλτα. Ρωτώντας τους πώς κάνουν βόλτα σε ένα αδιέξοδο στενό δρομάκι, εκείνοι έτρεξαν να φύγουν. Ο ένας τα κατάφερε, ο δεύτερος όμως έπεσε στα χέρια του παπά, που όντας νέος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Εν τω μεταξύ, όπως μας είπε ο ίδιος ο π. Διονύσιος, ήρθε εκεί ένας ακόμη κάτοικος που του είχαν κλέψει το μηχανάκι -και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οι δράστες ήταν οι συγκεκριμένοι- καθώς και η Αστυνομία που συνέλαβε το Ρουμάνο.
Πριν καλά καλά τελειώσει αυτό το περιστατικό, ένας ακόμη συμπολίτης που έφτασε στο σημείο, τους είπε ότι λίγο πιο πάνω κυκλοφορεί ένα περίεργο άτομο. Χωρίς να χάσουν χρόνο, ο ιερέας μαζί με έναν ακόμη μπήκαν στο αυτοκίνητο και φτάνοντας εκεί συνάντησαν τον συγκεκριμένο άντρα. Οταν το ρώτησαν τι κάνει τέτοια ώρα εκεί, τους απάντησε ότι τον πονάει το δόντι του και έκανε βόλτα - λέγοντάς τους μάλιστα ότι «δημοκρατία έχουμε, όπου θέλω κυκλοφορώ». Χωρίς να χάσουν χρόνο, του άρπαξαν τα δύο χέρια και τον ακινητοποίησαν. Τότε του έπεσε μέσα από το μπουφάν ένας σιδερένιος λοστός, από αυτούς που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να ξεκαρφώνουν, ενώ μαζί του είχε τελικά και μια κουκούλα. Και αυτός στη συνέχεια προσήχθη στο ΑΤ Φιλιατρών όπου, όπως όλα δείχνουν, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Είναι αλβανικής καταγωγής και σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ότι έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση κλοπής στην περιοχή.

Οσον αφορά τους δύο Ρουμάνους, ομολόγησαν ότι αυτοί είχαν κλέψει το μηχανάκι και μάλιστα ο ένας από αυτούς υπέδειξε και το σημείο που το είχαν κρύψει, όπου βρέθηκε από τους αστυνομικούς.
Από την πλευρά του ο π. Διονύσιος συνεχάρη την Αστυνομία καθώς όπως μας είπε κινήθηκε πολύ γρήγορα και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο σπίτι του μόλις την κάλεσε. Πάντως ζητεί από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας να ενισχύσει τη δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όπου έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά περιστατικά. Καταλήγοντας μας είπε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν φόβο, ενώ πρέπει να καλούν αμέσως την Αστυνομία όταν συμβαίνει κάτι.

Από Μεσσηνιακή εφημερίδα

10 σχόλια:

  1. Από Μεσσηνιακή εφημερίδα… γράφεις, δεν θα ήταν ποιο σωστό να γράψεις πως λέγεται αυτή η εφημερίδα; Εκτός και αν δεν την συμπαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΠΑ-ΣΑΚΗ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ...ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συχαριτηρια στον παπασακι γιατι δεν τους φοβιθικε και στιν αστυνομια για τιν γριγορι επεμβασι και σιχαριτηρια στους αλους σιμπολιτεσ που βοιθισαν να βρεθι τι μηχανακι του κ. κοτσακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΙΝΕΣ ΠΑΣΗΣ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕ ΕΙΠΕΣ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΙΟΣ ΣΕ ΒΟΙΘΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ουσία είναι μια.οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από το αυτόφωρο με την βοήθεια γνωστού δικηγόρου από τα φιλιατρά ο οποίος είχε οριστεί ως δικηγόρος υπεράσπιση από το κράτος για τους αλλοδαπούς δράστες.συγχαρητήρια για την τεράστια δικηγορίκη του επιτυχία.και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παπα-ράμπο !!!!!!!!!!!!! γεια σου ρε παπα-Σακη δύναμηηηηηηη!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΑΝΥΣΧΥΡΟ ΒΙΜ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΠΛΑΣΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΟΙΟΝΟ ΤΩΝ Β ΠΡΩΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΡΑΙΑ ΤΕΝΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΟΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.