Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έχουν έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι δικηγόροι της κυβέρνησης;

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να συμβουλέψουμε την Ελλάδα για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Δουλεύουμε για αυτό πάνω από ένα χρόνο». Αυτό δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο, δικηγόρος της νομικής φίρμας Cleary Gottlieb, η οποία έχει προσληφθεί από την Αθήνα για τα ζητήματα της κρίσης χρέους.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω του Twitter ο Fabrizio Goria, Ιταλός δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά την κρίση του ευρώ.

Πάντως, σε επικοινωνία του isotimia.gr με τον ...........

Lee Buchheit, τον επικεφαλής της ομάδας της Cleary Gottlieb για την Ελλάδα, η πληροφορία διαψεύδεται. "Ο ισχυρισμός είναι απολύτως λανθασμένος", απάντησε ο δικηγόρος σε σχετική ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Cleary Gottlieb γίνεται αφορμή για να ανακινηθούν τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του Αυγούστου, μελέτη της σχετικά με την έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ είχε παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκό συνέδριο στη Ρώμη. Τότε, παρότι δεν γινόταν ειδική αναφορά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η νεοϋορκέζικη φίρμα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, είχε πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή τύπο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Cleary Gottlieb συνηθίζει να προετοιμάζεται –έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο- για όλα τα ενδεχόμενα, στις δουλειές που αναλαμβάνει.

Εξάλλου, ο Lee Buchheit, partner του νομικού γραφείου, έχει δουλέψει στο παρελθόν στις αναδιαρθρώσεις χρεών της Ισλανδίας, της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2010, ο Buccheit και η Cleary Gottlieb ήταν προετοιμασμένοι για την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωρίζοντας ότι το τηλεφώνημα από την Αθήνα δεν θα αργούσε. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, την ώρα που τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης φουντώνουν, οι δικηγόροι της Αθήνας να έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη και για αυτή την περίπτωση.

Ισοτιμία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.