Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: «Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση»

Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5. Η ίδια υπογράμμισε ότι για το κόμμα της δεν αποτελεί θέμα η συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της Δημοκρατικής ..........

Συμμαχίας δεν είναι η συμμετοχή. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας:

«Εδώ και μήνες λέμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μία κυβέρνηση στην οποία υποχρεωτικά θα μετέχουν στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων. Άρα, βεβαίως εννοείται ότι θα δώσω στήριξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζήτησε οι όποιες αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση να ληφθούν γρήγορα και να υπερισχύσουν οι σώφρονες μέσα στα κόμματα «και όχι οι ακραίες φωνές».

Στο ερώτημα εάν εξεπλάγη από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «κανένας πλέον στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ σαφή, ήμασταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».

Στο σημείο αυτό η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ελπίζει πως «δεν θα είναι προσχηματική αυτή η κυβέρνηση, δεν θα έχουν προσχηματικές λογικές τα κόμματα, δεν θα είναι δηλαδή ένα φύλλο συκής για τους Ευρωπαίους, διότι έτσι δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

Κατά την ίδια, η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει «με ουσιαστική πολιτική βούληση στήριξης της πολιτικής».

Όσον αφορά στον διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «υπάρχουν πολλά στελέχη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη θέση του Πρωθυπουργού».

Τέλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να μην επιθυμεί τη συμμετοχή στελεχών του κόμματός του στη νέα κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι εάν ο Αντ.Σαμαράς επιμείνει σε αυτή τη θέση «σημαίνει ότι θέλει να προσπαθήσει να ακολουθήσει μία πολιτική όπου και ο σκύλος θα είναι χορτάτος και η πίτα θα είναι ολάκερη».

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.