Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Στα χέρια Πεπόνη η λίστα φοροφυγάδων

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται πλέον η περιβόητη λίστα με τα ονόματα όλων των οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.

Η... μαύρη λίστα με τους φοροφυγάδες έφτασε τελικά στον κ. Πεπόνη αφού προηγουμένως ο ίδιος χρειάστηκε τρεις φορές να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα –σύμφωνα με πληροφορίες – θέτοντας τες προ των ευθυνών τους.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη λίστα και ........

στη συνέχεια θα αποφασίσει για τον τρόπο αξιοποίησής της με ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί και προς την πλευρά των μηχανισμών ή φορέων που δεν προχώρησαν στην είσπραξη των οφειλών.

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούσαν πάντως ότι ο κ. Πεπόνης δύναται, παρά τις προϋποθέσεις που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τις οποίες ο ίδιος δε δεσμεύεται, να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 9 του φορολογικού νόμου 3943 /11 και να διατάξει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Η διάταξη αναφέρει ότι «τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, όταν αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά σε δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους».

Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.